Meny Stäng

Naturistcamping på Korsika – camping riva bella

Naturistcamping på Korsika, vid Aléria på östkusten. Campingen ligger på ett enormt stort område och husbilarna, husvagnarna och tälten är utspridda lite här och var på stränderna, och i skogen. Det känns inte riktigt som att vara på en camping, utan snarare i ett enormt naturområde. Vi har ställt oss så vi har Medelhavet genom fönstret framför oss – ingen dålig vy! Följ med till en naturistcamping på Korsika!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Naturistcamping på Korsika

Vi står nu på camping Riva Bella, som är en naturistcamping på Korsika. Den här campingen är enormt stor och känns mer som ett naturområde än en camping. Här finns inga utmärkta platser, och mestadels strövar man runt på stränder eller öppna fält. På campingen finns dock en restaurang och ett SPA. Vi har inte testat någotdera, eftersom vi mestadels lever budgetliv under vår 1 år långa husbilsresa. Idag har vi inte gjort många knop, utan bara solat och haft det bra.

Jag vågade inte köra längre fram med bilen men fem meter från havet på en sandstrand går väl inte att klaga på säger Peter och ler. Campingen är så stor att vi inte ens ser andra nakna människor och det känns bra. Vi är inga som springer omkring nakna men att sola naken och vara runt sin husbil tycker vi är mysigt.

Riva bella - Naturistcamping på Korsika
Vi står med husbilen på stranden, bara några meter från havet
Bakom oss har vi en liten sjö
Bakom oss har vi en liten sjö

Naturistvamping med lamadjur

Om man är intresserad av naturistcamping är det Korsikas östkust som gäller. Det finns naturligtvis fler badstränder som tillåter att man är naken i Frankrike, men inga fler campingar. På Riva Bella finns Kilometerlånga stränder för alla naturister med utsikt över medelhavet med finkornig strand.

2015 fyllde familjecampingen 50 år som ligger på en ö med Terrezana sjön precis utanför. Här finns även hotell och stora naturskyddsområden som Korsika har massor av. Tänk på att 60 procent är skyddad från bebyggelse. Från naturiststranden skymtar man öarna Pianosa, Elba och Monte Cristo-ön, som inspirerat Alexandre Dumas för sin roman och med massor av filmer från.

På campingen finns också en stor inhägnad med lamadjur. Självklart ville de fastna på bild! Planen för oss just nu är att stanna här några dagar och sedan åka runt ön, i motsols riktning. Vi har läst på lite om vackra stränder, sökt efter ställplatser (hittar väldigt få?) och campingar med ACSI-rabatt (eftersom de alltid kostar max 18 euro/dygn inkl. el). Om du varit här och har några tips får du gärna hojta!

Lamadjur
Ett lamadjur poserar för Peters kamera
Lamadjur på Korsika
Samma lamadjur fastnade på bild med min kamera
Lama unge
Naturistcamping på Korsika – camping Riva Bella

Prenumerera på vårt nyhetsbrev