Meny Stäng

Concarneau i Frankrike – södra Bretagne

Annons

Välkommen till Concarneau i Frankrike, i södra Bretagne. I hjärtat av Concarneau hittar man Ville Close, som är den befästa medeltidsstaden från 1300-talet. Denna del av staden är byggd på en liten ö i hamnen, omgiven av massiva fästningsvallar. Att komma hit är som att göra en resa långt bakåt i historien.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Concarneau i Frankrike

Från hamnen leder en bro över till den gamla stadsdelen som ligger på en ö och som utifrån påminner om ett fort med ringmur och vallgrav. Om man bara har det minsta anlag för fantasi är det inte speciellt svårt att föreställa sig den här staden i en annan tidsepok. Häftigt!

Concarneau i Frankrike
Ville Close i Concarneau i Frankrike ser ut som en fästning utifrån
Concarneau
Verkligen medeltida!

Ville Close

Förr i tiden var Ville Close centrum för skeppskonstruktion, men idag är den charmiga lilla stadsdelen ett utflyktsmål för turister. Här kan man strosa bland vackra hus och besöka restauranger, caféer och butiker. Det ska även finnas ett fiskemuseum här.

Vi kan tänka oss att det är många turister här på sommaren, men såhär mitt i vintern är det väldigt lugnt. Concarneau har den största festivalen i Bretagne varje år i augusti som heter Filets Bleus (festival av de blå näten) med traditionella klänningar och allt som har att göra med fisket. Concarneau är en av de största fiskehamnarna i Frankrike.

Concarneau Frankrike
Inuti är staden fylld av vackra gamla hus

Resan fortsätter i Frankrike

Vi hittade en central ställplats för husbilar i Concarneau, varifrån man enkelt kunde promenera till centrum och Ville Close. Det var gratis att stå över dagen, och vi valde att bara stanna några timmar medan vi besökte staden.

Efteråt fortsatte vi hela vägen ut ur Bretagne och stannade inte förrän i Saint-Viaude, precis söder om floden Loires mynning ut i Atlanten. Här har vi stått i natt på en ställplats utanför en sportanläggning, tillsammans med två andra husbilar.

Idag planerar vi att fortsätta söderut. Vi kommer säkert stanna en längre tid någonstans framöver, men just nu försöker vi sakta men säkert ta oss mot lite mildare klimat. I Bretagne hade vi runt 7 grader på dagarna och några få plusgrader på nätterna.

Bretagne
Julgranar längs vägen …

Prenumerera på vårt nyhetsbrev