Meny Stäng

Camaret-sur-mer i Frankrike – en pärla i Bretagne

Camaret-Sur-Mer i Frankrike är en fantastiskt vacker plats på jorden. I denna pittoreska fiskeby i Bretagne finns gott om skaldjur och mysiga caféer. Dessutom hittar man här ett torn som är upptaget på Unescos världsarvslista. Framför allt kan man här njuta av en magisk utsikt över stränderna och Atlanten. Följ med till Camaret-Sur-Mer i Frankrike!

Frankrikes västkust

Waow! Vi vet inte vad vi ska säga. Kan det vara såhär vackert? Idag har vi stannat på olika ställen med husbilen, gått ut och tittat och fotat, och kippat efter andan. Detta är en av de vackraste platser vi besökt. Någonsin. Vi vill gärna skriva en massa kloka saker, men det känns som att bilder pratar bättre just nu. Som att svenskan inte har ord för det här landskapet.

Vi startade i den lilla fiskebyn i Camaret-sur-Mer, där man äter skaldjur i alla former och dricker kaffe på små caféer. Här finns också tornet Tour Vauban (det gyllene tornet), som ingår i en samling av fästningsverk som är upptagna på Unescos världsarvslista.

Camaret-Sur-Mer

Camaret-sur-Mer i Frankrike

Vi ställde vår husbil precis i utkanten av fiskebyn för vi kom sent på kvällen. När vi vaknar upp och går ner till den här lilla pittoreska byn med gamla skepp som ligger kvar i hamnen, fransmännen sitter på kaféer med rutiga dukar, ja då känns det som en bra dag. Här bor endast 3000 personer och det känns genuint.

Strand Frankrike
Camaret sur Mer

Dramatisk natur

Eftersom byn ligger längst ut vid Bretagnes kust så finns den dramatiska naturen också bara tio minuter från den lilla fiskehamnen. Här finns också en stor camping för husbilar, husvagnar och med massor av stugor. Campingen heter Lannic och var inte öppen när vi var där.

Camaret sur Mer i Frankrike
Camaret-Sur-Mer i Frankrike
Camaret-Sur-Mer

Plogoff

Igår var vi i Camaret-Sur-Mer. Idag har vi förflyttat oss till nästa udde i Bretagne och står i byn Plogoff. Här är nästan lika vackert. Kanske vänjer man sig om man bor här? Näää inte då! Det här är en plats som man skulle kunna slå sig ner när man blir äldre om inte så vill jag besöka den här platsen en gång till i livet. Har du varit vid den franska västkusten? Vad är din upplevelse?

Camaret-Sur-Mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev