Annons

Gästskribent: Christian Muda

La Rosière är en skidort i de franska Alperna på 1850 meters höjd. En snösäker och populär skidort med långa pister och liftar som går ända upp till 2800 meter. Massor av pister, både enkla för nybörjare och mer utmanande röda och svarta backar för mer erfarna åkare. 

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Hit åkte jag med familjen på Sportlovet och det var en så mysig, lagom stor skiddestination som vi verkligen gillade.

Flera mysiga restauranger i backen där man kunde ta en paus med en varm choklad eller äta en god lunch.

Ta skidorna till La Thuile

Vill man ha ännu mer åkning kan man från La Rosière åka skidor till La Thuile i Italien – samma liftkort funkar i bägge skidsystemen och det går liftar och fina pister hela vägen. I La Thuile har man ännu fler pister att välja på – och ännu fler restauranger i backen. Läs  mer om skidåkning i La Rosière här.

La Thuile

Club Med i La Rosière – en all-inclusive dröm för en skidsemester i de Franska Alperna

Vill man bo riktigt bra i La Rosière är Club Med det perfekta valet. Club Med är företaget som skapade all-inclusive konceptet på 1950-talet. Idag finns Club Med på över 80 platser världen över – varav 20 är på skiddestinationer i alperna. Club Med i La Rosière öppnade för fyra år sedan och ligger högst upp i byn La Rosière – med ski in/ski out från backen.  

Club Meds all-inklusive är verkligen heltäckande. Här ingår allt man kan tänka sig – Transfer från flygplatsen, liftkort, skidskola och skidåkning med guide  – både för nybörjare och för de som vill åka offpist en hel vecka. 

Christian Muda

Alla måltider hela vistelsen ingår –  frukost, lunch och middag samt snacks och afternoon tea varje dag. Och här lägger man ribban högt, med ett brett utbud av vällagad mat och massor av stationer med kockar på bufféerna som lagar mycket a la minute. 

La Rosière
La Rosière

Även all dryck ingår – från mocktails och cocktails till öl och husets vin i både barer och restauranger. Vill man ha finare viner finns ett stort utbud av det – och även en vinbar där man har vinprovningar.

Vill man vara aktiv förutom skidåkning finns ett stort gym, relax med pool, ångbastu och utomhus jacuzzi. Mot extra kostnad finns massor av behandlingar som massage – perfekt efter en lång dag i backen. 

La Rosière

Helt klart ett underbart hotell – som ni kan läsa ännu mer om här

Fakta om skidåkning i La Rosière

Säsongen sträcker sig vanligtvis från slutet av november till mitten eller slutet av april. Det är en snösäker destination tack vare ett det ligger på så hög höjd.

Ta sig till La Rosière

  • Närmaste flygplats är Geneve – från den är det knappt tre timmar med bil. 
  • Det går även att ta tåg hela vägen från Sverige med ett antal byten till Bourg St Maurice som ligger en halvtimme med bil från La Rosière.
  • Med egen bil tar det ett drygt dygn att köra till La Rosière från Stockholm.

Följ Christian här:

Sverige

Christian Muda

Christian driver Matochresebloggen.se - en prisbelönad blogg om mat, dryck, resor och aktiviteter som skidåkning, dykning, cykling och vandring. Vill ni äta och dricka gott - både på hemmaplan och när ni reser - är ett tips att kolla in Matochresebloggen!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev