Annons

Idag presenterar vi ett gästinlägg

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Många är vi som älskar sport och därför drömmer om att få uppleva engelsk fotboll på plats. Och nu när vi äntligen kan resa igen finns det möjlighet att resa dit för att uppleva den maffiga kulturen.

Fotboll är världens största sport och det beror mycket på den fankultur man kan uppleva på plats, men också hemifrån. En annan anledning är förstås att intresset för betting på fotboll är det största när det kommer till spelande på sport. Det märker vi inte minst på de casinon som lanserats 2021 där bevakningen av fotboll är enorm.

Oavsett om du är en spelande person eller inte, så kan du uppleva stor magi under din fotbollsresa till England där sporten nu anses vara på sin absoluta höjd.

Mängder med klassikermöten

Tillsammans med Allsvenskan är Premier League den allra hetaste ligan i Sverige. Den bevakas noggrant via matchsändningar, men för dig som vill finns det möjlighet att resa till den brittiska ön och se ditt favoritlag spela på deras hemmaplan. Oavsett om det är ett topplag eller något av de övriga, så finns det gott om klassikermöten att bevittna.

På pappret finns det de matcher som är större än andra, detta på grund av historien och den rivalkultur som finns inbakade i dem. Exempelvis kan du uppleva ett Merseyside-derby mellan Everton och Liverpool, där matcherna tenderar att kunna bli riktigt laddade.

En annan stor publikfavorit är förstås mötet mellan Liverpool och Manchester United. De två giganterna anses ha ligans största rivalitet och nu börjar det verkligen bli spännande emellan de två lagen eftersom de nästan har lika många ligatitlar vardera.  Vi ska också lyfta fram Tyne-Wear-derbyt mellan Newcastle och Sunderland, som anses vara bland de hetaste då klubbarnas arenor ligger knappt två mil ifrån varandra. Utöver dessa nämnda finns alla Londonderbyn som kan ge fantastisk atmosfär.

Spetsa dina fotbollskunskaper

När du väl tar tillfället att resa till England för att göra en fotbollsresa kan du passa på att göra det helhjärtat. Något många som gör för att komma närmare den brittiska fotbollskulturen är att ta sig ett besök till National Football Museum.

Där kan du lära dig om de olika klubbarnas historia och göra det ännu mer speciellt nästa gång du ser dem spela. Det finns också en massa häftig historisk rekvisita med gamla matchställ, fotbollsskor och fotbollar från när sporten tog fart under tidigt 1900-tal fram till modern historia.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev