Meny Stäng

De 15 vackraste platserna i världen – våra favoriter

De 15 vackraste platserna i världen, vilka är det? Ja, det finns det ju ingen objektiv sanning om förstås, men här har vi valt ut våra 15 favoriter. Detta är de vackraste platserna i världen som vi har besökt.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

De 15 vackraste platserna i världen – utan inbördes ordning

Här presenterar vi de vackraste platserna i världen, enligt oss, utan inbördes ordning. Det är platser i Europa, Asien, Afrika och Oceanien. Vi har rest väldigt lite i Nordamerika, och inte alls i Sydamerika, varför dessa områden inte är med på listan. Välkommen att inspireras till ett gäng fantastiska och sagolika platser på vår jord!

1. Korsika, Frankrike

Korsika är en fantastiskt vacker ö som bjuder på paradisstränder, kristallklart vatten och vackra vyer. Här finna massor av fina platser att besöka såsom St Florent, Saleccia Beach, Sperone och Bonifacio.

Vackraste platserna i världen - Saleccia beach

2. Kappadokien, Turkiet

Kappadokien bjuder på en sagolik miljö, fylld av spektakulära bergsformationer. Varje morgon låter man dessutom massor av luftballonger stiga mot skyn. Att resa hit är en svårslagen upplevelse!

Vackraste platserna i världen - Kappadokien

3. Zanzibar, Tanzania

Zanzibar är en härlig ö som ligger utanför fastlandet i Tanzania. En del säger att det blivit mer exploaterat idag, med många stora hotell. Det vi minns är långa vita sandstränder, grönskimrande hav och vajande palmer.

Vackraste platserna i världen - Zanzibar

4. Bohemian Paradise, Tjeckien

Norra Tjeckien är fyllt av fantastiska stenformationer. Upplev gärna den dramatiska naturen i Bohemian Paradise, men också i Bohemian Switzerland, med Tísa som varit inspelningsplats för filmen Narnia.

Prachovské skály

5. Port-Cros, Frankrike

Den franska ön Port-Cros kan vara det närmsta man kan komma Karibien – i Europa. Ön, som huvudsakligen består av en nationalpark, bjuder på prunkande växtlighet, fina stränder och avslappnade barer.

Ön Port-Cros i Frankrike

6. Palawan, Filippinerna

Det finns många vackra platser i Filippinerna, men inget kan mäta sig med Palawan, enligt oss. Landskapet här, med dramatiska bergsformationer och vackra laguner, är helt sagolikt. Perfekt för att upplevas med båt!

Vackraste platserna i världen - Palawan

7. Schweiz

Vi klarar inte av att välja ett enda ställe i Schweiz, eftersom det är vackert på så otroligt många ställen. Några favoriter inkluderar Zermatt, Interlaken, Luzern och Appenzell med berget Hoher Kasten. Wow!

Appenzell utsikt - Naturupplevelser i Schweiz

8. Lago di Braies, Italien

I norra Italien finns den fantastiska alpsjön Lago di Braies, som blivit populär i sociala medier just för att den är så vacker. Precis vid sjön ligger ett hotell, och här finns en brygga med småbåtar. En drömmig miljö!

Italien lago di Braies

9. Nya Zeeland

Nya Zeeland bjuder på ett otroligt varierat och vackert landskap, med allt från prunkande grönska till glaciärer. Vi klarar inte av att välja ut ett enda ställe – det är vackert på många ställen runt både Nordön och Sydön.

WIFI.se
Bron till ingenstans

10. Ardeche, Frankrike

I området Ardeche i Frankrike möter en helt makalös natur med en dramatisk kanjon, en lång härlig flod och intensivt gröna skogar. Här finns dessutom djupa grottor, med 36 000 år gamla målningar. Fascinerande!

Frankrike Ardeche

11. Cala Ganone på Sardinien, Italien

Sardinien är en fantastiskt vacker ö, och allra vackrast tyckte vi att det var i Cala Gonone på öns östkust. Här möts du av läckra bergsformationer och små fina stränder, som endast kan nås med båt från vattnet.

Italien, Sardinien, Cala Gonone

12. Halong Bay, Vietnam

Under vår bröllopsresa, för många år sedan, gjorde vi en kryssning i Halong Bay i Vietnam. De stora träbåtarna glider tyst och majestätiskt genom det sagolika landskapet, som påminner lite om fantasyfilmen Avatar.

Vackraste platserna i världen - jalong Bay i Vietnam

13. Saxiska Schweiz, Tyskland

Saxiska Schweiz är ett fantastiskt naturområde i östra Tyskland, nära gränsen till Tjeckien. Här möts man av fascinerande bergsformationer, och allra mest känt är den coola Bastei-bron. Tyskland när det är som bäst!

Vackraste platserna i världen - Saxiska Schweiz i Tyskland

14. Nordirland

Nordirland bjuder på otroliga vyer, inte minst längs med kusten. Kör till exempel längs Causeway Coastal Route och besök platser såsom Carrick-a-Rede och Giant’s Causeway. Naturen tar andan ur en!

15. Guilin, Kina

Vi avslutar med en destination som bara en av oss (Helena) har besökt, och det för längesedan. Guilin ligger i södra Kina och bjuder på ett sagolikt landskap med sockertoppsberg och flodmagi.

De vackraste platserna i världen – vilka står på din lista?

Vilka av platserna ovan har du besökt? Om du skulle göra en egen lista över de vackraste platserna i världen – vilka skulle stå på din lista?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev