Vintern i all ära – vi gillar den faktiskt! – men ju längre den varar desto mer börjar man ändå försiktigt längta efter sommar och sol. Tänk att slippa alla tjocka kläder och bara slå sig ner vid en pool med en god bok?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Att slappa vid en pool

Att slappa vid en pool utgör på något sätt sinnebilden av den ultimata semestern – badkläder, solglasögon, en god bok, en läskande dryck … I visionen ingår förstås att man är ledig, har all tid i världen och inte känner sig stressad eller orolig över det ena eller det andra.

Även om vi gillar att bada i hav och sjö så väljer vi gärna poolbad emellanåt, när vi bor på hotell där man får chansen. Pool känns lyxigt på något sätt och ger ofta en avslappnad känsla. Kanske lite som att man är på spa? Och så slipper man ju all sand förstås …

Vad vill man göra vid poolen?

Vid poolen vill man kanske först och främst göra ingenting. Det är ju inte så ofta man får chans till det, så det känns alltid lyxigt. Men efter en stund blir det förstås tråkigt och då är det perfekt att läsa en bok. Vi läste båda mycket förr, och vi älskade det. Idag läser vi mycket mer sällan, men när man har en lugn stund kan det verkligen vara avkopplande, och samtidigt spännande att få leva sig in i en helt annan värld.

Skaffa egen pool på tomten?

Så som vi bor idag, på husbåt, kommer vi knappast skaffa en egen pool. Fast någon slags mindre pool/badtunna skulle kanske inte vara omöjligt att ha på däck!? Nåväl, i ett annat liv, med hus och tomt, då skulle en pool vara drömmen, eller pricken över i kanske.

Pool kan man till exempel skaffa via Svenska Poolfabriken, som grundades 1989 och som ända sedan dess har tillverkat pooler av svenskt stål. Tillverkningen sker till stora delar i Sverige, vilket inte bara bidrar till god kvalitet utan också säkrar att det i framtiden finns tillgång till reservdelar och liknande, om så skulle behövas.

Drömmer du om pool?

Drömmer du om pool? Eller har du kanske redan en? Uppskattar du poolbad när du bo på hotell, eller kanske hälsar på vänner som har pool?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev