Idag presenterar vi en gästartikel

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Allt fler upptäcker fördelarna med att använda kreditkort vid bokning av resor. De inkluderar inte bara ekonomiska förmåner som försäkringar och bonusar utan även praktiska aspekter som att slippa valutaväxlingsavgifter.

Exempel på fördelar:

  • Reseförsäkringar: Många kreditkort innefattar reseförsäkringar som automatiskt aktiveras vid betalning av resan. Dessa kan omfatta allt från ersättning för försenat bagage till självriskeliminering vid bilhyra.
  • Reseförmåner: Kreditkort kan erbjuda exklusiva förmåner som uppgraderingar på hotell, tillgång till flygplatslounger och bonuspoäng som kan användas för framtida resor eller inköp.

Några exempel på reseförmåner knutna till kreditkort:

  • Bonuspoäng: Samla poäng på alla köp som sedan kan användas för att boka nya resor.
  • Cashback: Få tillbaka en viss procent av pengarna för varje köp.
  • Fria uppgraderingar: Möjlighet att bli uppgraderad på hotell eller flyg.

Att använda kreditkort internationellt kan också minska behovet av kontanter på resande fot och ger ett säkert betalningsmedel vid oförutsedda utlägg. Dessutom underlättar det spårning av utgifter och hantering av budgeten samtidigt som det ofta medföljer tjänster som gratis avbokning och ändring av bokningar.

Förmåner med kreditkort på resan

Att nyttja ett kreditkort under resor kan förenkla betalningar samtidigt som det erbjuder diverse förmåner. Det är viktigt att jämföra dem för att dra nytta av de bästa erbjudandena.

Börja med en kreditkortsjämförelse

Ett första steg bör vara att jämföra olika kreditkort för att hitta de mest lämpliga kreditkorten med fördelar på resan. Många kort erbjuder unika förmåner såsom reseförsäkringar eller avbeställningsskydd vid betalning av hela eller delar av resan med kreditkortet. Det kan vara smart att lägga lite tid på research för att hitta bäst kreditkort för ditt behov.

Flygpoäng och hotellbonusar

Användandet av kreditkort kan ge flygpoäng vid bokning av flygresor, som senare kan konverteras till flygbiljetter eller uppgraderingar. Dessutom kan kortanvändare tjäna hotellbonusar, vilket kan inkludera gratis nätter eller uppgraderingar på boenden.

Lojalitetsprogram och bonuspoäng

Många kreditkort är kopplade till lojalitetsprogram där varje köp genererar bonuspoäng. Dessa poäng kan sedan användas för att köpa flyg, bo på hotell, eller uppnå status inom olika lojalitetsprogram för ytterligare belöningar.

Säkerhet och försäkringar när du reser med kreditkort

Att boka resor med kreditkort erbjuder viktiga fördelar som avbeställningsskydd och reseförsäkringar, vilket ger ett lager av trygghet.

Reseförsäkringar och säkerhetsfunktioner

Många kreditkort fungerar så att om man betalar mer än 50% av resans transportkostnad med kreditkortet så inkluderas reseförsäkring. Om vi exempelvis kollar på Norwegians reseförsäkring så täcker den bland annat:

  • Avbeställning av resa upp till 50 000 kr
  • Resan måste påbörjas och sluta i Norden
  • Gäller upp till 90 dagar
  • Täcker försenat bagage
  • Barn omfattas av försäkringen tills de fyller 21 

Reseförsäkringar via kreditkort innefattar ofta ersättning för försenade flyg, förlorat baggage och sjukvård utomlands. När det gäller säkerhetsfunktioner erbjuder många kreditkort skydd mot skimming genom integrerade chip och PIN-koder. Vissa kort tillhandahåller även temporära spärrtjänster för att snabbt kunna reagera vid misstänkt bedrägeri eller förlust av kortet.

Använd kreditkort smart på resan och var medveten om riskerna

Att ha ett kreditkort på resan är bra, men det är viktigt att vara försiktig. Det kan vara lätt att spendera för mycket när man har en tillgänglig kreditgräns. Ibland köper man saker utan att tänka på att allt slås ihop till en faktura som ska betalas senare, och det kan bli dyrt. Det kan snabbt bli höga räntor och kostnader om man inte betalar inom den räntefria perioden och istället använder delbetalning, vilket gör det viktigt att använda kreditkort på resan med försiktighet.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev