Annons

Idag presenterar vi en gästartikel

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Nu står sommar och semestertid inför dörren och vad passar då bättre än att boka in en romantisk semester tillsammans med sin kärlek? Att åka bort och bara rå om varandra i kärlekens tecken kan nämligen få en att känna sig sådär härligt nykär igen.

Men hur gör man egentligen för att få till den där romantiska känslan? Jo, det svarar vi på i den här korta guiden genom att ge några handfasta tips som garanterat får romantiken och passionen att sprudla!

Var romantiska och passionerade

Det som skapar en romantisk resa är bra och kärleksfull stämning. Allra viktigast för att få till det är att ni släpper gräl och vardag hemma, så redan när ni är på väg till semestern ska ni ha inställningen att ni nu ska njuta och ha det mysigt tillsammans.

Här är några tips som förhoppningsvis får igång romantik, närhet och passion mellan er:

  • Bjud din partner på en överraskning. Det kan exempelvis vara att söka upp en mysig restaurang och boka bord utan att din älskade vet något eller leta fram en utsiktsplats och ta din kära dit. Vårt bästa tips är nog ändå att köpa två konsertbiljetter, för livemusik i en främmande stad gör verkligen något med en! Efteråt kan ni prata om konserten över något gott att dricka på en pub.
  • Ha mycket semestersex! Sexa loss rejält på hotellrummet eller andra spännande platser ni hittar under resan. Var passionerade och prova det där som ni velat göra länge. Om ni behöver lite hjälp på traven för att få en nytändning så kan ni använda er av en härlig sexleksak som förhöjer njutningen eller varför inte ett sexspel som spelas på hotellrummet? Lite nya moment i sexet kommer garanterat göra det mer spännande och få det att kännas lyxigt, och det kan det väl vara värt under en semester?
  • Se solnedgångar tillsammans varje kväll! Det kanske låter klyschigt, men solnedgångar med sin älskade går verkligen aldrig ur tiden och det är dessutom en sådan där sak man sällan har tid för i vardagen. Leta upp en vacker utsiktsplats, en strand eller en mysig uteservering med kvällssol och ta er dit strax innan solen sipprar ner.
  • Ta mycket på varandra! Håll hand när ni promenerar, sitt nära varandra på uteserveringarna och ta gemensamma duschar.

Varva ner

Under en semester med sin partner har man all tid i världen att göra de där sakerna som man kanske inte riktigt hinner med i vardagen. Istället för att boka in så många upplevelser som möjligt så bör ni istället fokusera på att varva ner och verkligen ta er tid för varandra och platsen ni befinner er på.

När ni har tid att ta det lugnt och bara vara så har ni även tid och ro för samtal, ögonkontakt och närhet. Romantiken kommer oftast av sig själv i samband med lugnet …

Självfallet så är allt som ni tycker är mysigt, trevligt, spännande, kul och / eller avkopplande bra saker att fylla dagarna med. Här nedan är några förslag som ger tid åt samtal, att bara vara i stunden och ta vara på varandra:

  • Unna er en riktig långlunch i solen med ett glas champagne. Ta in atmosfären när ni sitter där, prata med varandra eller bara njut av att vara tysta tillsammans.
  • Ta en promenad och strosa planlöst utan att ha någon tid att passa. Stanna till på ett café för en kaffe eller ta en öl på en mysig uteservering. Om ni går förbi något som intresserar er så prova det! Kanske är det ett museum, en botanisk trädgård eller en fin utsiktsplats?
  • Lägg er på en filt i en park eller på en strand och vila, läs en bok och ät en picknick.

Välj resmål med omsorg

Resmålet som ni väljer att åka till är viktigt för att ni ska kunna få till en sådan romantisk resa som möjligt.

Egentligen handlar det inte så mycket om vilken stad eller plats ni väljer utan det viktigaste är känslan ni bär med er, men att välja en plats som erbjuder mycket av det som får er avslappnade och tillfreds bäddar helt klart för att resan ska bli så kärleksfull som möjligt.

Vilken den platsen är kan i sin tur vara allt från en charterresa eller ett besök i en storstad till en vandringssemester i Alperna eller en weekend på ett spahotell i Sverige.

Avslutningsvis

Det finns många knep och tips att ta till sig för att få till den där kärleksresan alla par drömmer om, men det allra viktigaste är ändå att ni är i rätt stämning. Ovanstående punkter kan hjälpa er komma till den sinnesstämningen, men om ni inte har rätt inställning från början så spelar det ingen roll hur mycket vin ni dricker i solnedgången. Med det sagt: åk på en kärleksfull resa för att ni vill och för att ni längtar efter romantik!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev