Idag presenterar vi en gästartikel

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

En romantisk weekend är en av dem bästa dejtingaktiviteterna man kan göra. Som boende i Europa har vi tur, för det kryllar av weekendstäder som passar perfekt att åka till på kärleksresa över helgen!

Relationsmagasinet Passionerad är experter på dejting och skriver om allt från bra dejtingsidor till konkreta dejtingtips. De har med sin erfarenhet gjort en lista över 5 romantiska weekendresmål i Europa som är perfekta att sticka iväg till när ni behöver rå om varandra lite extra! Gemensamt för alla tips är att de är lite mer unika än de klassiskt romantiska tipsen man får (ja ni vet, Rom, Paris …)

Kärleksfulla resmål för en weekend-dejt

Venedig

Venedig är en av världens mest romantiska städer, så är det bara.
Hela staden är byggd på över hundra öar som sammanlänkas av fler än fyrahundra broar. Allt känns väldigt pittoreskt och intimt här. Små gator och gränder löper fram mellan dem vackra färgglada husen och var man än kollar så ser man kanaler fyllda med vackert turkost vatten som det åker avlånga båtar på.

Bäst av allt är ändå att Venedig ligger utanför Italiens kust, så räkna med mysiga tavernor, vällagad pasta, gott vin och en allmänt kärleksfull stämning a la Italia!

Vi tipsar verkligen om att ta en båttur på kanalerna, ha en mysig picknick vid någon av alla fantastiska utsiktsplatser eller se solnedgången vid bron Ponte di Rialto. Missa inte heller att boka bord på någon liten restaurang vid vattnet – ni kommer hitta något ni tycker om var ni än går och oftast räcker det med att sticka in huvudet och fråga om de har någon plats för två ikväll!

Bokningshemsidor är nämligen inte så utbrett i Italien som det är i Sverige, utan där gäller det oftast att ringa eller titta förbi!

Romantisk weekend - Venedig

Budapest

Budapest är ett perfekt weekendresmål för dejten eftersom det ligger nära Sverige, är relativt billigt samt otroligt vackert. Staden ligger fint intill vattnet och kryllar av gamla historiska byggnader och att strosa runt här är otroligt mysigt och intressant.

Missa inte att gå längs floden Donau eller att gå över kedjebron om ni tycker om vatten. Ta med fördel även en öl på någon av alla ölcaféer längs floden! Tycker ni om romantiska caféer så tipsar vi även varmt om att besöka New York Café. Det är ett av stadens mest besökta caféer och har högt i tak, massor av vackra tavlor och allt är täckt i guld och marmor. Helt klart ett ställe man kan spendera många timmar på!

På kvällen finns sedan allt från vinbarer till livliga underground-nattklubbar och stora ölmässor beroende på vad man är sugen på. Garanterat är i alla fall att det finns nattliv för dem som tycker om det!

Romantisk weekend - Budapest

Edinburgh

Skottlands huvudstad ligger bara drygt två timmar bort med flyg och är otroligt mysig att resa till sommar som vinter. Det går oftast att få tag på riktigt billiga biljetter via Norwegians lågpriskalender och är man ute i god tid går det att flyga dit för under 700 kronor.

Man landar strax utanför Edinburgh och tar sig sedan in med ett litet tåg. Staden upplevs direkt som väldigt kompakt och liten och till skillnad från London så är det enkelt att röra sig mellan allt som finns att se och göra.

De gamla kvarteren kryllar av mysiga klassiska pubar, gamla byggnader och bokaffärer. På det stora torget finns det livemusik, restauranger som serverar haggis och antik shopping och var man än går så kan man navigera sig fram genom att utgå från det stora slottet som syns från hela staden.

Edinburgh ligger även intill havet och det är väldigt mysigt att gå på långpromenad längs kusten eller besöka en fiskmarknad.

Axel jobbar med dejting hos Passionerad och säger att “Edinburgh är kanske inte ett av de mest klassiska romantiska resmålen, men det finns en stor charm över staden och gillar man lite råare städer med mycket historia så kommer man definitivt ha det bra här.”

Axel fortsätter: “Att ta en pint Innis & Gunn på någon av alla pittoreska pubar med livemusik efter en härlig dag längs den råa kusten är helt klart härligt!”

Tycker man om historia, intima pubar, trevliga människor och en stad som inte liknar något annat i Europa, ja då är Edinburg perfekt! Om ni vill åka på weekend över nyårshelgen så kan vi även rekommendera Edinburgh som har ett av världens största nyårsfiranden, det så kallade Hogmanay!

Romantisk weekend - Edinburgh

Biarritz

Biarritz är ett inte så klassiskt resmål och (förhoppningsvis) nytt för dem flesta. Det är en liten kuststad i sydvästra Frankrike med endast 25 000 invånare och här känns allt precis så som man tänker sig att en romantisk kuststad ska vara.

Det kryllar av vackra vandringsleder, stränder, uteserveringar vid vattnet, kustvägar att ta sig fram längs med hyrbil, konstmuseer, små musikscener och mysiga boutiquehotell.

Alla som vill testa på något helt nytt och som dessutom vill uppleva den franska romantiska kulturen bör helt klart åka på dejt-weekend till Biarritz!
Vi rekommenderar att åka hit över våren eller sommaren och skippa hösten och vintern eftersom staden då är ganska död!

Biarritz

Prag

Sist men inte minst så finns Prag, en otrolig pärla som både ligger nära och som är billig att resa till. Här finns det god öl, billig och bra mat, en intim och mysig gammal stadskärna och den världskända Karlsbron.

Det kryllar även av fina utsiktsplatser att se solnedgången från och att hitta små pubar fyllda med lokalt folk är inte heller svårt.

Vi rekommenderar även att besöka det lite ovanligt heta “Sex Machine Museum” om ni åker till Prag på kärleksresa!

Prag

Sammanfattningsvis

Vi hoppas att ni investerar i en riktigt romantisk weekend tillsammans, och kom ihåg att det inte måste kosta mycket pengar för att man ska få det riktigt kärleksfullt, det viktigaste är att ni har varandra i en ny och spännande stad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev