Meny Stäng

Hemma i kalla Norden igen

Annons

Nu är vi hemma i kalla Norden igen, efter sju veckor i Sydafrika, och med en liten avslutande knorr i Zimbabwe. Hemkomsten har inte varit lugn, utan snarare omtumlande.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Hemma i Norden – efter 7 veckor i Afrika

Vilken resa det blev till Sydafrika! Fantastisk! Vi har långt ifrån smält alla intryck från denna resa, men den ger avtryck, det kan vi säga. Sydafrika är ett land som har utmaningar (det har vi skrivit om här), men det är samtidigt ett oerhört vackert och varierat land, med allt från safari och halvöken till pingviner och vingårdar.

Avslutningen – några dagar vid Victoriafallen i Zimbabwe – blev pricken över i. Hemresan var lång och vi var minst sagt möra när vi landade i Stockholm, men mycket, mycket nöjda.

Dessa dansare fick våra sista mynt, innan vi lämnade Zimbabwe

Husvagns- och husbilsmässa

Efter en så lång och intensiv resa hade vi behövt lite paus hemma, men så blev det icke. Redan dagen efter var vi redo på mässan Stockholm Husvagn Husbil 2024 på Stockholmsmässan, där vi föreläste om att resa ”Bottniska viken runt”. Väldigt roligt, men utmattande!

Resa till Åbo

Var det dags att vila efter detta då? Nej, inte alls! Vi var inbokade på en 2-dagars pressresa till Åbo i Finland. Vi åkte dit med fina Viking Glory (en ny bekantskap för oss!) och hade mycket fina och härliga dagar.

Peter ombord på Viking Glory, på väg till Åbo

Trötta …

Om vi var trötta efter alla dessa resor? Ja, helt urlakade … Så fort vi ser en säng, soffa eller stol så somnar vi. Men ibland måste man hugga i ändå! Peters mamma har ledsamt nog gått bort för en tid sedan, och vi ägnar nu tid åt att tand om hennes grejor och ordna allt praktiskt. Efter det hoppas vi på att få tid att vila ut lite, känna efter, jobba ifatt och sådana saker …

Bäst denna vecka

Allting är ju inte roligt hela tiden, men om vi ska lyfta det mest positiva från veckan så är det den fina resan till Åbo, tillsammans med en härlig grupp människor. Även om vi var trötta så gav det också energi!

Aura å i Åbo

Veckan som kommer

Nu kommer vi vara hemma i Sverige ett tag. Vi kommer umgås med Peters bror och ta hand om hans mammas saker. Vi kommer också träffa övrig släkt och vänner. Här på FREEDOMtravel fortsätter reportagen från Sydafrika, blandat med gästartiklar och reflektioner. Vi önskar dig en riktigt fin fredag och helg!

Peter i en gungstol på Åbo flygplats – hur charmigt är det inte att de har gungstolar!?

Missade du förra Happy Friday? Läs Avslut på långresan: Kapstaden och Victoriafallen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev