Meny Stäng

Avslut på långresan: Kapstaden och Victoriafallen

Annons

Vi har varit länge i Sydafrika, närmare bestämt i nästan sju veckor. Men till slut är det ju ändå dags att avrunda. De sista två veckorna av resan spenderade vi i Kapstaden i Sydafrika och vid Victoriafallen i Zimbabwe. Happy Friday!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Kapstaden i Sydafrika

Kapstaden är kanske en av de vanligaste platserna i Sydafrika att besöka som turist. För vår del kom vi hit först i slutet av resan, och då tillsammans med Peters son Robin och hans fru Alexandra. De hade gjort ordentligt research inför besöket, vilket var toppen.

Vi fick verkligen en fantastiskt fin vistelse och bockade av allt från färgglada hus och vintåg i Franschhoek till pingviner i Simon’s Town och restauranger med avsmakningsmenyer. Vi lovar att vi kommer berätta mer om detta snart!

Ombord på vintåget i Franschhoek
Pingviner vid kusten i Simon’s Town

Victoriafallen i Zimbabwe

Som avslut på hela resan valde vi, tillsammans med Robin och Alexandra, att flyga till Victoriafallen i Zimbabwe. Fallen ligger egentligen på gränsen mellan Zimbabwe och Zambia och man kan besöka båda sidorna om man vill. Vi hade bara några få dagar på oss och valde att stanna i Zimbabwe under hela besöket.

Här bodde vi på ett fantastiskt naturnära hotell, med utsikt över ett vattenhål där de vilda djuren stannar för att dricka, såsom elefanter och bufflar. Dessutom var området fullt av djur såsom markattor, mungos och vårtsvin. En mycket speciell upplevelse! Och ja, mer utförliga reportage kommer förstås!

Utsikt från Victora Falls Safari Lodge
Vårtsvin utanför hotellet i Victoriafallen

Mot Sverige igen!

Efter några dagar i Zimbabwe var det dags att bege oss mot Sverige igen. Robin och Alexandra ville gärna flyga med Qatar Airways, varför vi reste Victoriafallen – Johannesburg – Doha – Stockholm. En lång resa förstås, men under tiden kunde vi roa oss med att skriva och gå igenom foton. Och försöka sova förstås, så gott det nu går ombord på flygplan.

Första flyget på hemresan, Victoriafallen – Johannesburg

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka? Allt! Förutom att vi i omgångar varit lite småkrassliga (sånt som händer när man reser) så har vi haft det fantastiskt. Både Kapstaden och Victoriafallen kvalar in bland några av våra mest minnesvärda resmål.

Din tur … Hur har din vecka sett ut, och vad kan du lyfta fram som positivt?

Vid Godahoppsudden i Sydafrika

Veckan som kommer

När du läser detta är vi förmodligen hemma i Sverige igen. Vi kommer troligtvis vara ganska trötta, men det blir varken rast eller ro för vår del.

Nästan direkt ska vi engagera oss i mässan ”Stockholm Husvagn Husbil” som arrangeras på Stockholmsmässan i Älvsjö 14-17 mars. Ses vi kanske? Vi föreläser fredag + lördag klockan 15:00, om ”Bottniska Viken runt med husbil” i Allt om husbilens monter. Strax efter mässan ska vi på kryssning till Åbo. Full rulle alltså!

Här på FREEDOMtravel kan du vänta dig fler reportage om Sydafrika. Dessa kommer varvas med artiklar av gästskribenter, uppdateringar från mässan och annat. Happy Friday!

WIFI.se
Utsikt från Home Suite Hotel Station House

Prenumerera på vårt nyhetsbrev