Meny Stäng

Vinter, vardagar och näräventyr

Denna vecka har för vår del präglats av vinter, vardagar och näräventyr. Vardagsliv och rutiner har sina fördelar, men det är också skönt att bryta och göra något annat ibland, eller vad tycker du? Happy Friday!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vinterdagar i Stockholm – och i vår marina

Vilka vinterdagar! De senaste dagarna har det förvisso varit lite varmare, åtminstone dagtid, men ändå. Så vackert med all snö, och när solen dessutom tittar fram, då är det ju fantastiskt!

Vi förstår alla som klagar på kyla och halka (det gör vi också emellanåt!) men vi njuter ändå av de fina vyerna. Vinterljuset genom fönstren är härligt, och vi lyckas dessutom vanligtvis komma ut på en långpromenad varje dag.

Om du undrar hur vi har det i husbåten på vintern så kan vi hälsa att det går utmärkt. Vi har golvvärme, element och luftvärmepump, så vi fryser inte. Här har vi skrivit lite mer om husbåtslivet på vintern.

Vår husbåt vid bryggan i Pampas marina
Utsikt från bryggan, in mot marinan
Restaurang K4, som vi passerar på vägen mot vår brygga

Jobb, möten, promenader, matlagning … och repeat

Vår vardag just nu består av jobb, möten, promenader och matlagning. När vi är på resande fot hinner vi alltid bara precis med att publicera något för nästa dag. Allt underhållsarbete på sajten (ja, det är en hel del!) blir lidande. Nu försöker vi ordna upp och komma ifatt med allt sånt, och det är en aldrig sinande ström av arbetsuppgifter.

Avbrotten består av möten med samarbetspartners (fysiska eller på videolänk) samt av promenader och matlagning. Eller ja, det är ju Peter som står för matlagningen då. Han älskar verkligen att stå i köket. Jag (Helena) ”hjälper till” genom att äta upp maten. Ibland tar jag ett foto också …

Lammfilé med potatismos i ugn och en grymt god sås, lagad från grunden

Ett näräventyr

I veckan har vi gjort en utflykt i vårt närområde, ett så kallat ”näräventyr”. Man behöver ju som bekant inte alltid åka så långt för att det ska vara spännande och intressant. Äventyret inkluderade en resa i Stockholms tunnelbana och vi berättar mer på söndag!

På väg mot ett näräventyr

Bäst denna vecka

Vi är glada att vi äntligen kunnat presentera resultatet av läsarundersökningen! Vi hade en del tekniska problem som gjorde att det tog tid, men till slut så! Stort, stort TACK till alla som var med och svarade!

Din tur … vad kan du lyfta fram som positivt från din vecka?

Veckan som kommer

Vi fortsätter hänga i Stockholm ett tag till. I helgen kommer vi berätta om vårt ”näräventyr”. I övrigt kan du vänta dig en blandning av artiklar med resefokus, både av oss och av gästskribenter. Vi önskar en fin helg!

Missade du förra Happy Friday? Läs Nyårsfirande, matlagning och samarbeten

WIFI.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev