Meny Stäng

Intalieninspo och premiär för Winter Lights på Skansen

Annons

Då var det fredag igen, och på fredagar kör vi ”Happy Friday”- inlägg här på FREEDOMtravel, det vill säga lite kort (och helst glatt) från veckan. Denna fredag blir det fokus på regionen Brescia i Italien samt på Winter Lights på Skansen, som har premiär den 27 oktober.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

En vecka full av event

Vi har nyligen kommit hem från en spännande resa i Uzbekistan, och direkt kastade vi oss in i event här i Stockholm. Ena dagen handlade det om Nordiska museets 150-årsjubileum och nästa om regionen Brescia i Italien.

På presentation om regionen Brescia

Visit Brescia – en fin region i Italien

Vet du var den italienska regionen Brescia ligger? Vi har rest i detta fina område, men hade ändå ganska dålig koll på regionen. Brescia ligger i norra Italien och inkluderar bland annat en bit av Gardasjön samt den vackra Iseosjön. Här kan man också se hällristningarna i Val Camonica, som inkluderar cirka 300 000 ristningar, och är upptagna på Unescos världsarvslista.

Vi blev bjudna på en italienskinspirerad middag, som var både god och bjöd på fläktar från Sydeuropa. Visst är italienska efterrätter något speciellt!?

Winter Lights på Skansen

Under denna vecka har vi också varit på förhandsvisning av ”Winter Lights” på Skansen. Denna 1,5 kilometer långa promenad innehåller ljus och ljud, och håller öppet för besökare mellan 27 oktober och 28 januari, mot bokning av separat biljett.

För att komma till upplevelsen fick vi promenera en bit upp på Skansen, till Skogaholms herrgård, där det var härlig stämning med ljus, levande musik och små stånd med godsaker.

Winter Lights består av ett dussintal stora ljusinstallationer, ett skräddarsytt ljudlandskap och en mängd andra ljuseffekter och dekorationer. Man promenerar genom ett magiskt landskap som ständigt ändrar skepnad.

Ljusinstallationerna finns ibland ovanför en, ibland i form av särskilda skulpturer och andra gånger genom att traditionella byggnader fått ett helt nytt utseende.

Bra att veta om Winter Lights på Skansen

Här hittar du lite information om du är sugen på att besöka Winter Lights på Skansen:

  • När? 27 oktober 2023 – 28 januari 2024. Upplevelsen gör sig bäst efter att mörkret fallit. Du väljer tid när du löper biljetten.
  • Var? På Skansen. Vid Skogaholms herrgård cirka 5-10 minuters promenad från huvudentrén.
  • Hur långt? 1,5 kilometers promenad som tar cirka 90 minuter att gå.
  • Pris? Separat biljett löses för Winter Lights. Det finns olika priskategorier och man kan även köpa kombobiljett Winter Lights + Skansen. Läs mer här.
  • Att tänka på? Ta kläder efter väder. Winter Lights är en utomhusupplevelse.

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka? Vi är hemma i Sverige igen, men fortfarande fulla av intryck från resan till Uzbekistan. Vi har än så länge bara hunnit berätta om konferensen 25 UNWTO och alla festligheter i samband med detta. Men det kommer snart mer – vi har fullt upp med att sortera foton och filmsnuttar, och att skriva!

Din tur … vad kan du lyfta upp som positivt från veckan?

WIFI.se
Karlbergs slott, från en av veckans promenader

Veckan som kommer

Under veckan som kommer blir det en liten roadtrip för oss, tillsammans med Peters bror Micke, som jobbar med annonsförsäljning på FREEDOMtravel. Vi ska träffa ett gäng företag som vi samarbetar med, i Polen och Sverige, och i Polen ska vi också passa på att spana in några spännande ställen som vi inte besökt förut. Resan blir med vanlig bil, eftersom vi har ställt in husbilen för vinterförvaring.

Här på FREEDOMtravel kan du vänta dig mer läsning om mytomspunna Samarkand i Uzbekistan. Dessutom blir det lite glimtar från vår roadtrip i Polen och södra Sverige. Hoppas att du hänger med!

Missade du förra Happy Friday? Läs Därför älskar vi att resa

Prenumerera på vårt nyhetsbrev