Meny Stäng

Lago d’Iseo – Italiens vackraste sjö?

Annons

Visst är Gardasjön vacker, men Lago d’Iseo är nästan ännu vackrare! Vi körde dit på kvällen för att hitta en camping (vilket det finns gott om runt sjön), men alla var fulla! En tysk skrattade och förklarade att han bokat redan i februari … Vi hade inget annat val än att fricampa. Första natten blev på en parkering, och andra natten blev otroligt vackert precis vid sjön.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Lago d’Iseo i norra Italien

Lago d’Iseo, eller Iseosjön som den egentligen heter på svenska, är en sjö i norra Italien mellan provinserna Bergamo och Brescia. Sjön ligger väster om Gardasjön och öster om Comosjön.

Sjön har en yta om 62 kvadratkilometer, en längd på 25 kilomteter och största bredd på 4,7 kilometer. Sjön genomflyts av floden Oglio och är känd för sina vackra omgivningar. I dess sydöstra hörn ligger staden Iseo.

Iseo Italien
Mitt i Iseosjön ligger en liten ö

Att köra runt Lago d’Iseo

Vi körde runt sjön med husbilen och fascinerades hela tiden av hur vackert det var. Men skulle vi kunna stanna någonstans med husbilen? Alla campingar var fullbokade, och det fanns gott om skyltar som talade om att man inte fick övernatta med husbil.

Iseosjön Italien
Det är vackert att köra längs Iseosjön
Iseosjön
En liten paus längs vägen …
Italien Iseosjön
Freedom vid Iseosjön

Fricamping vid Lago d’Iseo

Vi känner inte till reglerna kring fricamping i Italien (någon annan?), men vi såg flera andra som gjorde samma sak. Första natten stod vi på en parkering bakom två fricampande husvagnar. Därefter hittade vi en fantastiskt fin plats precis vid vattnet, inte långt ifrån byn Marone. Här fanns ingen skylt om att det var förbjudet att stanna med husbil, och ingen körde bort oss. Kan man ha det så mycket bättre?

Lago d'Iseo
Vi hittade en liten plats vid Lago d’Iseo där det inte fanns några förbudsskyltar
Lago d'Iseo eller lago-diseo
Fricamping vid Lago d’Iseo – vackert på kvällen!

Fortsättning på resan

Igår kväll hämtade vi Robin och Alexandra vid Bergamos flygplats (så mycket enklare att parkera än vid Linate) och nu har vi tagit oss tillbaka till Milanos citycamping, varifrån vi planerar att upptäcka Milano.

Packa för vinter i Sydeuropa
På Milanos citycamping

Se Rom gratis!

Gästskribent: Charlotta Rönn Storstad innebär inte per automatik stort hål i kassan­ – inte i Rom….

LÄS MER
Cuglieri

Sardiniens västkust

I förrgår startade vi från Bosa och började köra söderut längs Sardiniens västkust. Idag har vi kommit…

LÄS MER
Alla våra bästa tips om Italien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev