Meny Stäng

Aperitivo och shopping i Milano, Italiens modestad

Annons

Till slut blev det ett besök för oss i Italiens modestad nummer ett – det var nämligen dags för aperitivo och shopping i Milano! Milano ligger i norra Italien, i regionen Lombardiet, och är en stad känd för både mode och fotboll. Dessutom ligger en del stora sevärdheter här, såsom katedralen Il Duomo och operascenen Teatro alla Scala.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Nytt gäng i husbilen

Nu har vi fått sällskap i husbilen av Peters äldste son Robin och hans flickvän Alexandra. Väldigt roligt! Vi har tagit oss tillbaka till Milanos citycamping, där vi hunnit njuta en stund av solen och sedan göra två turer in till Milano. Från campingen kan man ta sig in till stan ganska enkelt med buss och tunnelbana.

Packa för vinter i Sydeuropa
Robin och Alexandra
Roligt att ha Robin och Alexandra på plats

Milano

Milano är Italiens näst största stad och är centrum för ett storstadsområde som räknas till Europas största. Här finns en av världens främsta operascener, La Scala, och staden är också internationellt centrum för modeindustrin med modehus som Giorgio Armani, Dolce & Gabbana, Prada och Gianni Versace.

En av de sevärdheter man absolut ska se är den pampiga katedralen Il Duomo. Vi tog ett foto utanför, men någon utsikt från takterrassen blev det inte, eftersom vi tjejer hade för korta kjolar …

Milano katedral
Helena framför Il Duomo

Shopping i Milano

Istället bestämde vi oss för att ägna oss åt lite shopping i Milano! Vi gick vi in i den vackra gallerian Vittorio Emanuele, där det finns gott om butiker som säljer exklusiva klädmärken. Det blev inte så mycket shopping för vår del, men däremot gjorde vi ett besök på Gucci och Gucci Café (Alexandras önskan).

Därefter ville vi shoppa lite mer (och billigare). Men det visade sig nästan omöjligt! Kläderna var tråkiga och svindyra. Vi tjejer kunde dock göra några fynd på den billiga gatan Via Paulo Sarpio, där alla butiker drivs av kineser. (I en del av butikerna kan man dock inte handla enstaka plagg eftersom det är solo ingrosso – endast grossister.) Så gick det med vår idé om shopping i Milano …

Shopping i Milano i gallerian Vittorio Emanuele - här ligger främst exklusiva designerbutiker
Shopping i Milano i gallerian Vittorio Emanuele – här ligger främst exklusiva designerbutiker
Gucci Milano
Gucci Café – efter att Alexandra shoppat tog vi en kaffe här (Latte Macchiato = 60 kr)

Aperitivo

Utmattade och utsvultna avslutade vi dagen med en aperitivo – en drink med tilltugg, vilket tydligen serveras kvällstid på de flesta restaurangerna i Milano. Väldigt trevligt och gott! Många gånger har vi tyckt att allt är dyrt i Italien och det stämmer när man beställer in alla måltider. Det gäller att förstå det Italienska sättet och vad som är prisvärt. Att ta en Aperitivo med lite tilltugg är väldigt prisvärt och väldigt lyxigt.

aperitivo
Aperitivo är ett trevligt sätt att börja kvällen! En drink med tilltugg, här för endast 60 kr per person
Cuglieri

Sardiniens västkust

I förrgår startade vi från Bosa och började köra söderut längs Sardiniens västkust. Idag har vi kommit…

LÄS MER
Alla våra bästa tips om Italien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev