Annons

Välkommen till Bergamo i Italien! Bergamo, som ligger i norra Italien, består av Citta Bassa, den låga staden, och Citta Alta, den höga staden. För att ta sig upp till den höga staden kan man ta linbana, och här möter en vacker gammal stad med trånga gränder, charmiga restauranger och vacker utsikt. Följ med oss till Bergamo i Italien!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Bergamo i Italien – En charmig stad

Staden Bergamo och huvudorten Bergamo ligger i regionen Lombardiet, ca 4 mil nordost om Milano. Detta är en riktigt trevlig liten stad, som vi genast blev förtjusta i. Vi blev kanske lite besvikna på Milano, som kändes lite opersonligt och dyrt, men istället var det Bergamo som överraskade positivt.

Bergamo som grundades 49 f.Kr har många sevärdheter att visa upp, och man kommer in i Bergamo till den låga staden Sitta Bassa som mest består av lägenheter och shoppingvaruhus.

Citta Alta

Vi tar oss upp till det vackra Citta Alta, den övre och ursprungliga staden. I och med att detta är den gamla stadsdelen är den fylld av charmiga gamla gränder och fina vyer. Man tar linbanan eller bergbanan som den kallas eller promenadvägen.

Här kan man besöka Alta och se Cattedrale di Bergamo Battistero eller kyrkan Basilika di Santa Maria. Vill du sen bara insupa folkvimlet så ta en kaffe på Piazza Vecchia eller en riktigt god sallad, med breasola och chevre, på en uteservering.

Beramo
En vacker gammal stad!
Helena i Citta Alta
Helena i Citta Alta
Utsikt från Citta Alta
Utsikt från Citta Alta

Stad med bergbana

För att komma till Citta Alta tar man bergbanan från den nedre och modernare staden, Citta Bassa. Vi åkte bergbanan i båda riktningarna. I Bergamo, Italien finns även flygplatsen Orio Al Serio för er som är sugna på en weekend med billiga Ryan Air.

Bergbana Bergamo, Italien
Utsikt från bergbanan
Bergbana Bergamo
Foto uppåt – medan vi åker neråt

Förgäves letande efter en ställplats

När vi kom till Bergamo parkerade vi husbilen på en vanlig parkering och gav oss av på vår upptäcktsfärd i stan. Efteråt försökte vi hitta till någon av de två ställplatserna som enligt Bordatlas ska finnas i Bergamo, men lyckades inte hitta någon av dem …

Istället började vi köra mot Lago d’Iseo. Där visade det sig att alla campingar var upptagna! Det började bli sent för att leta mer, så det får helt enkelt bli en natt på en parkering. Vi blir i alla fall inte ensamma, för två husvagnar har parkerat precis framför.

Övernattning husbil
Det blir en natt på en parkeringsplats
Cuglieri

Sardiniens västkust

I förrgår startade vi från Bosa och började köra söderut längs Sardiniens västkust. Idag har vi kommit…

LÄS MER
Alla våra bästa tips om Italien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev