Meny Stäng

Verona – med den romerska amfiteatern

Härliga Verona i Italien! Den romerska anläggningen Teatro Romano byggdes år 30 efter Kristus och kunde ta emot 25 000 åskådare under romartiden i Italien. Idag är amfiteatern världens största opera i Verona, och staden har näst flest romerska lämningar efter Rom. Följ med och se Arena di Verona i Italien med bilder och text!

Verona – en stad med lång historia

Verona är en gammal stad med lång historia. Enligt arkeologiska fynd kan platsen ha varit bebodd redan på förhistorisk tid, och den togs sedan över av etruskerna innan den blev en romersk stad. De flesta av de bevarade romerska lämningarna som amfiteatern, flera broar, murar och valv, kan dateras till 100-talet före Kristus. Endast Rom överträffar Verona i antal bevarade romerska arkitektoniska lämningar!

Vi strosade runt i staden en stund, och man måste ju säga att historien känns överallt i väggarna här. Vi kikade också lite i butikerna, men det mesta vi fastnade för var för dyrt, så ingenting fick följa med från butikerna.

Staden är för övrigt också berömt för att vara skådeplatsen för Shakespeares pjäs Romeo och Julia. Ytterligare en intressant sak att nämna är stadens flagga, som ser nästan exakt ut som Sveriges flagga!

Verona

Amfiteatern i Verona

Amfiteatern i Verona, eller Arena di Verona som den heter på italienska, dominerar stadens silhuett och är en av världens största romerska amfiteatrar. Arenan byggdes år 30 efter Kristus och är en av de äldsta konstruktionerna i staden. Det är också en av Veronas populäraste sevärdheter och lockar över 500 000 besökare till staden varje år. Idag visas operaföreställningar där alla de 22 000 platserna är slutsålda månader i förväg.

Verona amfiteater
Amfiteater är mäktig!
Veronas amfiteater
Jag (Helena) i amfiteatern
Alexandra och Robin
Alexandra och Robin i amfiteatern

Trevlig avslutning på dagen

Vi avslutade dagen med lite god plockmat utanför husbilen. Vad passar bättre än lite italienska specialiteter när man är i Italien? Ja, blandat med lite annat kanske … crossover behöver inte vara fel!

Plockmat
Trevlig avslutning på kvällen!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev