Meny Stäng

Saleccia beach – Korsikas vackraste strand?

Kan detta vara Korsikas vackraste strand. Ok, vi vet inte med säkerhet, men Saleccia beach har blivit omnämnd i sådana sammanhang och vi måste säga … waow, vilken strand! Saleccia beach ligger inte långt ifrån St Florent på norra Korsika, men det finns inga vägar dit, så man kan inte ta sig fram med bil. Man måste helt enkelt ta sig dit med båt.

Till Saleccia beach med båttaxi

Vi åkte till Saleccia med båttaxi från hamnen i St Florent  och för detta betalade vi 25 euro/person tur och retur, nu under lågsäsong. Ett budgetalternativ kan annars vara att ta den lokala färjan till Lotu beach (10 euro/person) och vandra därifrån, vilket enligt uppgift ska ta en timme i  varje riktning.

På väg in från taxibåten till Saleccia beach

På väg in från taxibåten till Saleccia beach

Korsikas vackraste strand?

Det man först slås av när man kommer fram är det turkosa vattnet. Ibland tror man ju att de har manipulerat bilderna i turistbroschyrerna, men det här är på riktigt! Vattnet är kristallklart och sanden är kritvit. Bakom stranden reser sig de höga bergen mot himlen. Inte ett hotell, eller ens ett hus, så långt ögat når. På stranden ligger ett gäng turister och solar och utanför, i det grönblå vattnet, guppar några lyxyachter lojt. Det är verkligen omöjligt att inte slappna av här.

Saint Florent

Kolla färgen på vattnet! Kan detta vara Korsikas vackraste strand?

Saint Florent

Lite turister och några båtar, men inte trångt

Den vita stranden med bergen bakom - magiskt!

Den vita stranden med bergen bakom – magiskt!

Peter badar vid Korsikas vackraste strand

Peter badar – och en av lyxyachterna i bakgrunden

Glöm inte matsäcken!

Vi kan varmt rekommendera ett besök på den här paradisstranden, men glöm inte vattnet eller matsäcken. Här finns inga butiker och inga strandförsäljare. Att det fortfarande får finnas naturstränder som man värnar om och inte tillåter försäljning på är det bästa med den här stranden. Alla värnar om att det ska vara rent och det finns verkligen inte ens en plastflaska glömd här. Det är en lyx att få ha varit här en gång.

Glöm inte matsäcken! För vår del blev det äggmacka med Kalles kaviar

Glöm inte matsäcken! För vår del blev det äggmackor med Kalles kaviar