Meny Stäng

Saleccia beach – Korsikas vackraste strand?

Kan detta vara Korsikas vackraste strand? Ok, vi vet inte med säkerhet, men Saleccia beach har blivit omnämnd i sådana sammanhang och vi måste säga … waow, vilken strand! Saleccia beach ligger inte långt ifrån St Florent på norra Korsika, men det finns inga vägar dit, så man kan inte ta sig fram med bil. Man måste helt enkelt ta sig dit med båt.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Till Saleccia beach med båttaxi

Vi åkte till Saleccia beach i Golf de Florent med båttaxi från hamnen i St Florent och för detta betalade vi 25 euro/person tur och retur, nu under lågsäsong. Ett budgetalternativ kan annars vara att ta den lokala färjan till Loto beach (10 euro/person) och vandra därifrån, vilket enligt uppgift ska ta en timme i  varje riktning.

Både plage de saleccia beach och Plage de Loto beach  stränderna är och tillhör topp 10 vackra stränder på Korsika. De här vackra stränderna ligger skyddade i bukten söder om cap Corse, som är halvön på norra Korsika. Du kan även hyra en fyrhjuling för att ta dig till stränderna, men tänk på att i juli och augusti är det lätt att temperaturen hamnar närmare 40 grader.

På väg in från taxibåten till Saleccia beach
På väg in från taxibåten till Saleccia beach

Korsikas vackraste strand?

Det man först slås av när man kommer fram är det turkosa vattnet. Ibland tror man ju att de har manipulerat bilderna i turistbroschyrerna, men det här är på riktigt! Vattnet är kristallklart och sanden är kritvit.

Bakom stranden reser sig de höga bergen mot himlen. Inte ett hotell, eller ens ett hus, så långt ögat når. På stranden ligger ett gäng turister och solar och utanför, i det grönblå vattnet, guppar några lyxyachter lojt. Det är verkligen omöjligt att inte slappna av här. En gömd pärla helt enkelt!

Saint Florent
Kolla färgen på vattnet! Kan detta vara Korsikas vackraste strand?
Saint Florent
Lite turister och några båtar, men inte trångt
Den vita stranden med bergen bakom - magiskt!
Den vita stranden med bergen bakom – magiskt!
Peter badar vid Korsikas vackraste strand
Peter badar – och en av lyxyachterna i bakgrunden

Glöm inte matsäcken!

Vi kan varmt rekommendera ett besök på den här paradisstranden som ligger i kanten till Désert des Agrgates, men glöm inte vattnet eller matsäcken. Här finns inga butiker och inga strandförsäljare.

Att det fortfarande får finnas naturstränder som man värnar om och inte tillåter försäljning på är det bästa med den här stranden. Alla värnar om att det ska vara rent och det finns verkligen inte ens en plastflaska glömd här. Det är en lyx att få ha varit här en gång.

Glöm inte matsäcken! För vår del blev det äggmacka med Kalles kaviar
Glöm inte matsäcken! För vår del blev det äggmackor med Kalles kaviar

Fakta om Saleccia Beach

  • Boende: Hotell finns i staden St Florent, närmast Saleccia Beach
  • Restauranger: Restauranger finns i St Florent. På Saleccia Beach är det matsäck och medhavd dryck som gäller.
  • Ta sig hit: Med taxibåt, ribbåt eller fyrhjuling

Prenumerera på vårt nyhetsbrev