Meny Stäng

Shopping i Cannes – en lugn dag vid Frankrikes riviera

Igår ägnade vi oss åt shopping i Cannes i Frankrike. Fantastiskt skönt att kunna njuta av en lugn dag vid Frankrikes riviera, utan några speciella åtaganden eller “måsten”. Idag visar vi bilder från hamnen och stranden i Cannes och från den charmiga gamla stadsdelen, där vi passade på att äta Moules Frites.

Från Ligurien till Cannes

Kusten i den italienska regionen Ligurien blev helt enkelt för stressig för oss såhär i slutet av juli, och vi lämnade ganska snabbt via motorvägen för att ta oss till Cannes i Frankrike. Det var kanske ett misstag att välja motorvägen, eftersom det blev dyrt, men det var skönt att komma till den första franska rastplatsen. Här fanns nämligen ordentligt med plats för vår husbil, vilket vi inte var bortskämda med i Ligurien …

Till Cannes

Frankrike Cannes

Camping Le Ranch

Vi har varit i Cannes en gång förut och då stod vi på camping Le Ranch. Eftersom vi gillade den campingen åkte vi tillbaka. Och ja, vi gillar fortfarande den här campingen! Det är lugnt och rofyllt, de stora campingtomterna är tydligt avdelade med häckar, servicehusen är fräscha, duscharna är bra och det finns pool.

Det bästa av allt är att bussen till centrala stan går precis utanför ingången var 20:e minut. Priset för campingen är 34 euro/dygn nu under högsäsong, och vi har bestämt oss för att njuta av detta lyxiga boende i tre nätter.

camping Le Ranch

En dag vid frankrikes riviera

Vi har ofta ett ganska fullt program. Ibland samarbetar vi med turistbyråer och andra gånger samlar vi information inför artiklar vi ska skriva för husbilstidningar. Idag bestämde vi oss för att spendera en dag i Cannes “bara för oss”.

cannes Gare

Vi startade med att gå ner till hamnen för att kolla in alla de enorma lyxyachterna som ligger där. Det är fascinerande att kolla in dessa enorma bjässar, även om det känns ganska konstigt att nästan alla stolt flaggar mad skatteparadisets Caymanöarnas flagga …

Cannes Yacht

Cannes

Vi fortsatte förbi stranden, som ligger inne i centrala Cannes. Det var otroligt hett och ett bad såg ganska lockande ut, men vår plan var istället att svalka oss i butiker!

Cannes vid Frankrikes riviera

Shopping i Cannes

Även om Cannes har rykte om sig att vara en exklusiv stad finns butiker i alla prisklasser, och det behöver inte alls vara dyrt att shoppa här. Jag (Helena) hittade en bikini och en långklänning, som du får se vid något annat tillfälle.

Shopping i Cannes

Shopping i Cannes: klänningar, och framför allt byxdressar, är populärt

Peter behöver shorts, och vi hittade en butik som nästa enbart sålde shorts. Det fanns alla sorters shorts man kan tänka sig: långa och korta, tjocka och tunna, med fickor och utan fickor och i alla färger man kan tänka sig. Tror du att han hittade några shorts …? “Jag vet vad jag vill ha”, säger han bara. Hjälp! Två par långbyxor, en skjorta och en T-shirt fick i alla fall följa med hem.

Shopping i Cannes

Nej, det var inte någon av de här T-shirtarna som följde med hem …

Moule Frites till lunch

Vad vi åt till lunch? Moules frites förstås! Vi hittade ett litet hak i Gamla stan som sålde musslor med pommes frites för 12 euro per person. En perfekt lunch!

Moules frites

Gamla stan

Gamla stan i Cannes är för övrigt oerhört charmigt, med smala branta gränder och massor av små uteserveringar där man dukar upp med vinglas … eller kanske sprider ut rosor på borden.

Gamla stan Cannes

Cannes gamla stan

cannes restaurang

Cannes och Filmfestivalen

Filmfestivalen i Cannes är världens mest prestigefyllda filmfestival och arrangeras varje år under den andra hälften av maj månad. Under vår husbilsresa 2015 råkade vi hamna i Cannes just under filmfestivalen, och då lyckades v faktiskt leka paparazzi och i alla fall fånga en kändis på bild. Också nu, när den stora festivalen inte pågår, ser man att mycket handlar om film här!

cannes stumfilm

Cannes kändisar