Meny Stäng

Shopping i Cannes – en lugn dag vid Frankrikes riviera

Annons

Igår ägnade vi oss åt shopping i Cannes i Frankrike. Fantastiskt skönt att kunna njuta av en lugn dag vid Frankrikes riviera, utan några speciella åtaganden eller ”måsten”. Idag visar vi bilder från hamnen och stranden i Cannes och från den charmiga gamla stadsdelen, där vi passade på att äta Moules Frites.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Från Ligurien till Cannes

Kusten i den italienska regionen Ligurien blev helt enkelt för stressig för oss såhär i slutet av juli, och vi lämnade ganska snabbt via motorvägen för att ta oss till Cannes i Frankrike. Det var kanske ett misstag att välja motorvägen, eftersom det blev dyrt, men det var skönt att komma till den första franska rastplatsen. Här fanns nämligen ordentligt med plats för vår husbil, vilket vi inte var bortskämda med i Ligurien …

Till Cannes
Frankrike Cannes

Camping Le Ranch

Vi har varit i Cannes en gång förut och då stod vi på camping Le Ranch. Eftersom vi gillade den campingen åkte vi tillbaka. Och ja, vi gillar fortfarande den här campingen! Det är lugnt och rofyllt, de stora campingtomterna är tydligt avdelade med häckar, servicehusen är fräscha, duscharna är bra och det finns pool.

Det bästa av allt är att bussen till centrala stan går precis utanför ingången var 20:e minut. Priset för campingen är 34 euro/dygn nu under högsäsong, och vi har bestämt oss för att njuta av detta lyxiga boende i tre nätter.

camping Le Ranch

En dag vid Frankrikes riviera

Vi har ofta ett ganska fullt program. Ibland samarbetar vi med turistbyråer och andra gånger samlar vi information inför artiklar vi ska skriva för husbilstidningar. Idag bestämde vi oss för att spendera en dag i Cannes ”bara för oss”. Lite shopping i Cannes alltså!

cannes Gare

Hamnen i Cannes

Vi startade med att gå ner till hamnen för att kolla in alla de enorma lyxyachterna som ligger där. Det är fascinerande att kolla in dessa enorma bjässar, även om det känns ganska konstigt att nästan alla stolt flaggar mad skatteparadisets Caymanöarnas flagga …

Yacht vid Frankrikes riviera
Cannes vid Frankrikes riviera

Vi fortsatte förbi stranden, som ligger inne i centrala Cannes. Det var otroligt hett och ett bad såg ganska lockande ut, men vår plan var istället att svalka oss i butiker!

Frankrikes riviera

Shopping i Cannes

Även om Cannes har rykte om sig att vara en exklusiv stad finns butiker i alla prisklasser, och det behöver inte alls vara dyrt att shoppa här. Jag (Helena) hittade en bikini och en långklänning, som du får se vid något annat tillfälle.

Shopping i Cannes
Shopping i Cannes: klänningar, och framför allt byxdressar, är populärt

Peter behöver shorts, och vi hittade en butik som nästa enbart sålde shorts. Det fanns alla sorters shorts man kan tänka sig: långa och korta, tjocka och tunna, med fickor och utan fickor och i alla färger man kan tänka sig. Tror du att han hittade några shorts …? ”Jag vet vad jag vill ha”, säger han bara. Hjälp! Två par långbyxor, en skjorta och en T-shirt fick i alla fall följa med hem. Men inga shorts …

Shopping i Cannes
Nej, det var inte någon av de här T-shirtarna som följde med hem …

Moule Frites till lunch

Vad vi åt till lunch? Moules frites förstås! Vi hittade ett litet hak i Gamla stan som sålde musslor med pommes frites för 12 euro per person. En perfekt lunch efter en dag med shopping i Cannes!

Moules frites

Gamla stan i Cannes

Gamla stan i Cannes är för övrigt oerhört charmigt, med smala branta gränder och massor av små uteserveringar där man dukar upp med vinglas … eller kanske sprider ut rosor på borden.

WIFI.se
Gamla stan
Cannes gamla stan
Dukning

Cannes och Filmfestivalen

Filmfestivalen i Cannes är världens mest prestigefyllda filmfestival och arrangeras varje år under den andra hälften av maj månad. Under vår husbilsresa 2015 råkade vi hamna i Cannes just under filmfestivalen, och då lyckades v faktiskt leka paparazzi och i alla fall fånga en kändis på bild. Också nu, när den stora festivalen inte pågår, ser man att mycket handlar om film här!

cannes stumfilm
Filmfestivalen i Cannes

Ön Sainte-Marguerite

Om du är i Cannes och vill göra en utflykt kan du ta en båttur till ön Ile Sainte-Marguerite. Båtturen tar inte mer än 20 minuter, och på ön kan du strosa runt i naturen, njuta av klippbad eller äta gott på någon av öns restauranger. Läs gärna vårt reportage:

Ste Marguerite Island vid Frankrikes riviera

Se mer i närheten av Cannes

Om du befinner dig i Cannes och vill se mer i närheten så finns det hur mycket som helst att upptäcka! Här är våra bästa tips:

 • Nice ligger bara 35 minuter med bil från Cannes och är en fantastiskt fin stad med charmiga kvarter, en fin strand och en härlig strandpromenad.
 • Le Lavandou är en trevlig semesterort vid kusten, och härifrån kan man nå öarna Ile du Levant och Port-Cros. Le Lavandou ligger 1 h 40 minuter med bil från Cannes.
 • Gorges du Verdon brukar kallas Europas Grand Canyon och är ett fantastiskt naturområde med en hög kanjon och en kristallklar flod. Avstånden från Cannes med bil är knappt två timmar.
Gorge du Verdon
Härlig utsikt vid Gorge du Verdon

Fakta om Cannes

 • Land? Frankrike
 • Språk? Franska (en del pratar också engelska)
 • Invånare? 74 000 i Cannes (2015)
 • Valuta? Euro
 • Prisläge? Som i Sverige
 • Tidsskillnad? Ingen
 • Akutnummer? 112
 • El? Som Sverige
 • Vatten? Drickbart

Resa till Cannes

 • Flyg: Du kan flyga från Stockholm Arlanda till Paris eller Nice. Direktflyg tar ca 2 h 45 minuter.
 • Bil: Du kan också resa till Frankrike med bil. Färja Göteborg-Kiel med Stena Line tar 14 h 30 min. Körtid från Kiel till Nice är ca 16 h 30 min, om man räknar ren körtid.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev