Meny Stäng

Filmfestivalen i Cannes – vi var där!

Filmfestivalen i Cannes i Frankrike! Idag har vi frotterat oss med kändisarna på filmfestivalen i Cannes. Eller? Vi har kikat på avstånd i alla fall! Vi konstaterar att Cannes är en vacker stad på den franska rivieran med allt från charmiga gamla stan till berömda strandpromenaden La Croisette. Följ med till Cannes i Frankrike!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Inte bara för de rika

Känslan av lyx blir inte mindre av de enorma lyxyachterna som trängs bredvid varandra i hamnen – nästan alla med “Georgetown” inpräntat och Caymanöarnas flagga vajande i vinden. Varför man vill stoltsera med att man är skattesmitare när man är så rik förstår vi dock inte riktigt ..?

Är Cannes bara för rika då? Nej, vi tycker att Cannes är en trevlig stad med en charmig gammal stadsdel, där det även går att hitta butiker och restauranger med prisnivåer för vanliga dödliga. För vår del blev det musslor och pommes frites för 10 euro/person till lunch. Inte dumt alls!

Lyxyachterna är många och helt enorma, de flesta med flagga från Caymanöarna
Lyxyachterna är många och helt enorma, de flesta med flagga från Caymanöarna
Längs strandboulevarden ligger den ena lyxiga restaurangen efter den andra
Längs strandboulevarden ligger den ena lyxiga restaurangen efter den andra
Det finns också många enklare, men mysiga restauranger. Vi fick musslor med pommes frites för 10 euro/person
Som tur är finns det också enkla mysiga restauranger för vanliga dödliga
Gamla stan är för övrigt grymt charmig med trånga gränder och mysiga restauranger
Gamla stan är för övrigt grymt charmig med trånga gränder och massor av mysiga restauranger

Att vara kändisfotograf på filmfestivalen i Cannes

Filmfestivalen i Cannes är världens mest prestigefyllda filmfestival, och har hållits i maj i Cannes nästan varje år sedan 1946. En massa olika pris delas ut, bland annat den eftertraktade Guldpalmen och Juryns stora pris. Ingrid Bergman, som skulle ha fyllt 100 år i augusti i år, är detta året “affischflicka” i samband med dokumentären “Jag är Ingrid”. Det gör att vi svenskar kan känna oss lite stolta, även om Sverige i övrigt inte är representerat.

Det går inte att missa att filmfestivalen pågår i Cannes när man är här! Affischerna med Ingrid Bergman syns i varje gathörn, affärerna visar upp skyltdockor med filmrullar runt halsen och det är avspärrningar, poliser, limousiner och människor i fantastiska kreationer överallt. Om vi såg några kändisar då? Ja, självklart trängdes vi lite för att få en bild! Vad gör man inte för bloggen?

Ingrid Bergman är affischflicka på filmfestivalen i Cannes i år
Ingrid Bergman är affischflicka på filmfestivalen i Cannes i år
Om man ska få bra bilder ska man helst ha med sig en stege - det "glömde" vi...
Om man ska få bra bilder ska man helst ha med sig en stege – det “glömde” vi…
Men titta! Vi fixade ändå en bild på Gérard Depardieu åt er!
Men titta! Vi fixade ändå en bild på Gérard Depardieu åt er!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev