Meny Stäng

Gienshalvön i Frankrike – utanför Hyères

Annons

Gienshalvön i Frankrike är en halvö som sticker ut i Medelhavet söder om Hyères. Gienshalvön tillhör regionen Cote d’Azur som betyder franska rivieran med många öar och ett azurblått hav. Följ med till Gienshalvön i Frankrike!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Halvö med natur och surfstränder

Gienshalvön är kanske inte så känd för gemene man, men troligen är halvön känd bland surfare och kanske även naturälskare. Här finns nämligen flera populära surfstränder och stora naturområden. Gienshalvön ligger i södra Frankrike och närmaste staden är Hyères.

Surfare i Giens

Halvön är full av vattensporter och här kan man köpa sig kurser varje hundrade meter. Det är ofta vind och väldigt grunt som gör sig perfekt för kitesurfing och vindsurfing. Ön ser ut som en delfinstjärt och på ena sidan är det mer vind och på andra mer vackra sandstränder. Här hittar du också strandliv, bungalows, beachvolley, kanoter, katamaraner, båtuthyrningar, ja och allt coolt strandhäng du kan tänka dig.  

Till Camping Olbia

När vi körde ut mot La Madrague såg vi massor av kite-surfare, som höll till vid de långa sandstränderna på mitten av halvön. Själva fortsatte vi till campingen Olbia, som ligger precis vid en stor grön nationalpark.

Campingen är trevlig och servicen är utmärkt, förutom att man tyvärr måste betala extra för WiFi. Vi har i alla fall letat upp den plats på campingen där WiFi ska fungera så bra som möjligt, sånt är viktigt för oss!

Camping Olbia på Giens-halvön
Camping Olbia på Gienshalvön

Promenad på Gienshalvön i Frankrike

Det finns gott om promenadstråk här och vi gav oss av på en promenad som gick både genom skogen och längs med den klippiga kusten. Det är verkligen vackert här med de branta klipporna, den intensivt gröna vegetationen och alla små blommor i olika färger. Det är inte svårt att förstå att naturälskare gillar att komma hit.

Côte d’Azur betyder Franska rivieran och börjar här och fortsätter till italienska gränsen. Här ligger också den franska skärgården med många öar i ett azurblått hav. Överallt finns små hamnar, klippuddar och stigar längst med havet. Det tar flera dagar att gå runt halvön, men var inte orolig för det finns många härliga stopp på vägen med mat och bubbel.

Naturen vid kusten utanför Hyères här är vacker och dramatisk
Naturen vid kusten utanför Hyères här är vacker och dramatisk
Väster och blommor frodas och växer överallt. Frankrike och skärgården.
Vacker utsikt åt alla håll och en växtlighet som verkligen frodas

Surfarnas paradis

Gienshalvön måste vara surfarnas paradis! Det blåser rejält och temperaturen har sjunkit till 23 grader. Vindsurfarna och kitesurfarna är superglada! Vi en promenad till den långa surfstranden, för att titta på surfing på Gienshalvön i Frankrike. Det här är verkligen ett surfing paradis! Följ med!

Surfing på Gienshalvön i Frankrike
Vindsurfarna fick upp en sådan hastighet att det var svårt att hinna fotografera
Kitesurfing I Giens

Fullt av kite-surfare

Stranden var verkligen proppfull av surfare och man undrade hur de klarade av att inte trassla ihop sig med alla linor och segel. En otrolig fart fick de upp också! Det var inte lätt att hinna med med kameran … Jag tror inte att surfande är något för mig, men Peter skulle gärna vilja prova kitesurfing om vi får tillfälle. Har du vind- eller kitesurfat nån gång?

Surfing på Gienshalvön
Surfstranden på Gienshalvön var proppfull av surfare idag
surfing paradis
Kitesurfandet gick inte direkt långsammare…

Cote d’azur

Gienshalvön ligger vid franska rivieran, eller Cote d’Azur som den heter på franska. Här finns många fina öar, såsom naturistön Ile du Levant, den nästan tropiska ön Port-Cros och den mer turistiga, men vackra ön Porquerolles. Det finns helt enkelt något för alla!

paradis på Gienshalvön
Jag gissar att man måste hålla i ordentligt när det blåser såhär hårt…?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev