Meny Stäng

Gienshalvön i Frankrike – utanför Hyères

Gienshalvön i Frankrike är en halvö som sticker ut i Medelhavet söder om Hyères. Gienshalvön tillhör regionen Cote d’Azur som betyder franska rivieran med många öar och ett azurblått hav. Följ med till Gienshalvön i Frankrike!

Halvö med natur och surfstränder

Gienshalvön är kanske inte så känd för gemene man, men troligen är halvön känd bland surfare och kanske även naturälskare. Här finns nämligen flera populära surfstränder och stora naturområden.

Gienshalvön och orten La Madrague, där vi står på en camping

Gienshalvön och orten La Madrague, där vi står på en camping

Till Camping Olbia

När vi körde ut till La Madrague (vid den röda pilen) såg vi massor av kite-surfare, som höll till vid de långa sandstränderna på mitten av halvön. Själva fortsatte vi till campingen Olbia, som ligger precis vid en stor grön nationalpark. Sampingen är trevlig och servicen är utmärkt, förutom att man tyvärr måste betala extra för WiFi. Vi har i alla fall letat upp den plats på campingen där WiFi ska fungera så bra som möjligt, sånt är viktigt för oss!

Camping Olbia på Giens-halvön

Camping Olbia på Gienshalvön

Promenad på Gienshalvön i Frankrike

Det finns gott om promenadstråk här och vi gav oss av på en promenad som gick både genom skogen och längs med den klippiga kusten. Det är verkligen vackert här med de branta klipporna, den intensivt gröna vegetationen och alla små blommor i olika färger. Det är inte svårt att förstå att naturälskare gillar att komma hit.

Côte d’Azur betyder Franska rivieran och börjar här och fortsätter till italienska gränsen. Här ligger också den franska skärgården med många öar i ett azurblått hav. Överallt finns små hamnar, klippuddar och stigar längst med havet. Det tar flera dagar att gå runt halvön, men var inte orolig för det finns många härliga stopp på vägen med mat och bubbel.

Naturen vid kusten utanför Hyères här är vacker och dramatisk

Naturen vid kusten utanför Hyères här är vacker och dramatisk

Väster och blommor frodas och växer överallt. Frankrike och skärgården.

Vacker utsikt åt alla håll och en växtlighet som verkligen frodas