Resa till Korsika? Resan går från norr till söder genom Korsikas bästa resmål. Tycker du om sagolika stränder, härliga båtturer, vild natur och god fransk mat? Här kommer våra bästa restips om Korsika! Är du med? Nu åker vi!

Varför resa till Korsika?

09 januari 2019

Vild natur

 Naturen är vild och vacker på hela ön med stora obebodda områden, där man kan träffa på rovfåglar eller vildsvin.

09 januari 2019
09 januari 2018

Dramatiska vägar

Vägarna på västkusten snirklar brant längs kusten och det är på många ställen helt magiskt vackert. Hyra bil är ett måste för att få se alla pärlor på ön.

09 januari 2018
09 januari 2017

Vackra stränder

Vattnet är ofta turkosblått och kristallklart och de fina sandstränderna ligger ofta i små vikar. Stränderna är i världsklass!

09 januari 2017
09 januari 2016

Charmiga städer

Det finns flera trevliga små städer med gammal bebyggelse och gott om uteserveringar. Allra vackrast är Bonifacio!

09 januari 2016
09 januari 2015

God mat

Eftersom Korsika tillhör Frankrike är det fransk matkultur som gäller med musslor och goda 3-rättersmenyer.

09 januari 2015
St Florent

1. Saint Florent

St Florent är en charmig liten stad vid vattnet, med restauranger och lyxyachter vid långa hamnen. St Florent har också en egen strand som heter Plage de la Roya. Härifrån kan man ta en båttur till de vackra stränderna Plage de Saleccia och Plage de Loto, som kanske är de vackraste på hela Korsika – Korsikas St Tropez. (2015)

Calvi

2. calvi

I Calvi kan man njuta av sol och bad, med närhet till Korsikas högsta berg Monte Cintu. Calvi har många restauranger och en flera kilometer lång fin strand. Ta tåget (skakaren) och njut av 60 procent beskyddad natur runt bergen i Balange. Vandringsleden GR20 korsar här och är en 20 mil lång höghöjdsled. I Calvi finns också en trevlig camping. (2015)

Calanche

3. Calanche

De dramatiska bergsvägarna på Korsikas västkust utgör en upplevelse i sig. Allra mest fascinerande är vägen i Calanche utanför Piana, där man kör 400 meter över havet. De smala vägarna går genom ett rödfärgat bergslandskap och man har vacker utsikt över Golfe de Porto. Regionalparken Calanche kom med på Unescos världsarvlista 1983. (2015)

Camping Korsika

4. naturistcampingen Riva Bella

Om man är intresserad av naturistcamping är det Korsikas östkust som gäller. På Riva Bella finns lamadjur och platser för husbilen precis vid strandkanten. Från naturiststranden skymtar man öarna Pianosa, Elba samt Monte Cristo-ön, som inspirerat Alexandre Dumas för sin roman med samma namn. (2015)

Plage de Cupabia

5. Plage de Cupabia

Missa inte den här fantastiskt vackra stranden som är ett av våra bästa restips för Korsika! Stranden ligger i viken mellan Capu Neru och Punta di Porto Pollo och är en naturstrand i Golfe de Valinco. Den ligger norr om Propriano och nås via Route D155. Man tror att man är i Karibien och det är en magisk vacker plats. (2015)

Filitosa

6. Filitosa

Om du är intresserad av historia kan du besöka Filitosa, och de förhistoriska lämningarna från 8000 år gamla civilisationer. Platsen ligger norr om Propriano på väg D57 på en kulle med utsikt över Tavaro-dalen. 1954 började utgrävningarna och man hittade flera Menhirar (stenar som avbildar människor). (2015)

Korsikas bästa resmål Propriano

7. propriano

Propriano är en liten fiskeby med 3000 invånare på Korsikas sydvästkust, med fantastiskt läge vid Valinco-bukten. Längs hamnpromenaden och småbåtshamnen ligger restauranger och caféer och ligger fina stränder. Hotell och semesterlägenheter har blivit mer populärt av fler turister, som uppskattar den skyddande bukten från Porto Pollo till Campomoro. (2015)

Resa till Korsika och Palombaggia

8. Plage de Palombaggia

Strax söder om Porto-Vecchio i Santa Giulia-bukten ligger ett pärlband av vackra stränder, varav Palombaggia är den mest kända. Här hittar du vit sand, röda stenar, turkost vatten och utsikt över Cerbicalesöarna. Intill Palombaggia ligger de vackra stränderna Tamaricciu och Folacia. Här finns också en ställplats för husbilar. (2015)

Bonifacio

9. Bonifacio

Bonifacio är en spektakulär stad på höga kalkstensklippor och är den sydligaste staden på Korsika. Staden är uppdelad i två delar, Vieille Ville (gamla stan) och Haute ville (övre stan). Staden skapades år 828 av Boniface II av Toscana. Hamnen ligger nedanför och påminner om en fjord och många hus är byggda längst ut på klippan. Här finns också Europas kanske vackraste kyrkogård med utsikt över Medelhavet. Lavezzi skärgård ligger också utanför och skiljer Korsika från Sardinien, dit du kan resa med färja (2015).

Resa till Korsika - Guide till Korsikas bästa resmål

10. Sperone

Sperone ligger strax öster om Bonifacio och är otroligt vackert med vita stränder, små öar och turkost kristallklart vatten. Här ligger bland annat stränderna Plage du Grand Sperone och Plage du Petit Sperone. Här kan du ta båtturer eller kanske paddla kanot. Vid Sperone hittar du också Golf de Sperone, som är Korsikas största och kanske världens vackraste golfbana. (2015)

Läs mer

Peter och Helena Bergström, resebloggen FREEDOMtravel

Info och fakta

  • Valuta? Euro
  • Prisläge? Som i Sverige eller dyrare
  • Språk? Korsikanska och franska (en del pratar engelska)
  • Se upp med? Det finns branta vägar på västkusten som är otroligt vackra, men där man måste köra försiktigt.
  • Tänka på? I Frankrike är man ofta artig så lär dig gärna några artighetsfraser på franska.