Meny Stäng

Propriano på Korsika – mysig turistort vid kusten

Annons

Propriano på Korsika är en charmig och trevlig liten by vid kusten. I Propiano finns en hamn med många små båtar, och även om byn bara har drygt 3000 invånare finns det gott om mysiga restauranger. På kvällen letade vi upp en camping strax utanför: Camping Tikiti.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

En eftermiddag i Propriano

Vi har hängt en eftermiddag i Propriano, och bara promenerat längs havet och på gatorna. Vi måste säga att detta är en trevlig liten stad. Här ligger restaurangerna tätt med lockande uteserveringar och det finns många båtar att titta på. Samtidigt som vi strosade runt stod husbilen bra nere i hamnen.

Fiskeby vid kusten

Propriano är en mysig liten stad vid vattnet, med en charmig båthamn. Propriano är en fiskeby med 3000 invånare på Korsikas sydvästkust, med sitt fantastiska läge vid Valinco-bukten. Längs hamnpromenaden och småbåtshamnen ligger cafeer bredvid de vackra stränderna. Hotell och semesterlägenheter har blivit mer populärt hos fler turister, som uppskattar den skyddande bukten från Porto Pollo till Campomoro.

I Propriano finns en hamn med många båtar
I Propriano finns en hamn med många båtar

Camping på Korsika

Vi har nu tagit oss till camping Tikiti, som ligger en bit utanför Propriano (ej gångavstånd). Här har vi hittat ett hörn bland träden där vi står riktigt bra. Intill oss campat några motorcyklister med tält. Det ser ut att finnas både pool och nära till strand, men det började regna på kvällen, så vi har mest hängt i husbilen och haft det bra.

Camping Tikiti, utanför Propriano
Camping Tikiti, utanför Propriano

Campingar på Korsika

Det jag gillar med campingarna på Korsika är att de är så vildvuxna. De är liksom vackra på ett otyglat sätt. Det är backigt, grönt, blommigt … så som naturen råkar se ut. Ofta finns inga specifika “platser” med nummer, utan man får helt enkelt ställa sig nånstans där det känns bra, och om det råkar finnas en elstolpe i närheten kan man dra sin kabel dit.

Campingen är galet stor och bara små vägar och natur. Man märker inte av andra som har kommit hit för man känner sig som i en djungel. Korsika har det mesta!

Camping Tikiti
Peter vid vår husbil, på camping Tikiti

Prenumerera på vårt nyhetsbrev