Meny Stäng

Paradisstrand på Korsika – Plage de Cupabia

Vilken underbar paradisstrand på Korsika! Vi har hittat en sagolik strand på Korsika, en sån där strand som man ser på foton. Västkusten på Korsika mellan Propiano och Ajaccio. Klipporna skjuter ut i havet, och i bukterna ligger magiskt vackra sandstränder. Följ med till Plage de Cupabia, en paradisstrand på Korsika.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Plage de Cupabia

”Ska vi inte försöka komma ner med husbilen till en av de där små stränderna?” Ibland vet man inte hur man ska hitta ner från bergen, men till slut hittade vi en smal liten avtagsväg med en skylt som pekade mot ”Plage de Cupabia”. 

Stranden ligger i viken mellan Capu Neru och Punta di Porto Pollo. En liten väg leder ner från D155 till D155A i tre kilometer, skyltat mot Plage de Cupabia och camping som även har stugor. Det här är en naturstrand som ligger i Golfe de Valinco och man tror att man är i Karibien.

Paradisstrand på Korsika
Plage de Cupabia, västra Korsika
Plage de Cupabia
WOW! Vår personliga favorit på Korsika.

Camping vid Plage de Cupabia

Vi möttes av en sagolikt fin sandstrand… och en liten camping! Och här befinner vi oss alltså nu. Campingen består av en äng med vilda blommor, omgärdad av små palmer. De flesta camparna har personbil och ett litet tält, och kanske en kajak på taket. Andra har små vans med uppfällbart tak. Och jodå, det finns några vanliga husbilar också, men vi är i minoritet.

Plage de Cupabia camping
Campingen och vägen ner till stranden
Tonfiskmiddag vid campingbordet
Tonfiskmiddag vid campingbordet

Paradisstrand på Korsika

Detta är en paradisstrand på Korsika. Vattnet är kristallklart och skimrar i grönblått. Vi är inte ensamma på stranden, men det är långt ifrån trängsel.

Plage de Cupabia - paradisstrand på Korsika
Kan man ha det bättre?
Plage de Cupabia
Den ena lilla viken ligger efter den andra
Plage de Cupabia
Väldigt klart vatten

Romantisk picknick på stranden

Vi har myst med picknick på stranden en kväll här på Korsika. Allvarligt talat, kan det bli bättre? Jag uppfattar mig inte som speciellt romantiskt lagd, men här på Korsika är det svårt att värja sig. Sanden på stränderna är alltför finkornig, vattnet är alltför turkost och luften är alltför ljum … vad ska man göra?

Vi stekte några räkor i sambal oelek och lindade in några melonbitar i lufttorkad skinka. Och så packade vi med oss lite sånt som fanns i husbilen: bröd och ost, salami, oliver, salta kex, St Agur mögelost, aioli … och korsikanskt rosévin förstås! Sedan bredde vi ut badlakanen i sanden och åt middag medan solen långsamt sjönk mot horisonten. Ärligt, det går ju inte att inte tycka att det är romantiskt!

Picknick på paradisstrand på Korsika
Plage de Cupabia
Picknick på stranden

Här vill vi stanna

Här kan vi gå barfota direkt från bilen till sandstranden. Sanden är mjuk och stranden omgärdas av klippor i märkliga formationer. Vi är inte ensamma på stranden. Det finns fler som solar eller tar en simtur. Men ändå … Inga butiker, inga försäljare, inga solstolar, inga stojande barn på stranden, bara en liten restaurang. Det känns som att vi vill stanna här för alltid!

Ett kvällsdopp i väntan på solnedgången
Ett kvällsdopp i väntan på solnedgången
Solnedgång, paradisstrand på Korsika

Prenumerera på vårt nyhetsbrev