Meny Stäng

Korsikas stränder – 10 vackraste stränderna

Annons

Vackraste stränderna på Korsika, och vi har fått önskningar om fler bilder på det blå havet och på Korsikas stränder, och den önskningen är inte svår att uppfylla! Vi är kvar på campingen vid ”Plage Cupabia” på västkusten, söder om Ajaccio. Vi har solat och badat hela dagen, och även tagit en promenad längs stigarna som går strax ovanför stränderna. Det är så fantastiskt vackert överallt att man blir helt matt.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Res hit!

Vi vet att vi kanske avskräckte några av er från att åka hit genom att visa bilder på de dramatiska bilvägarna längs västkusten. Nu vill vi bara säga: Tveka inte, res hit! Om ni vill ta med husbilen men är oroliga för bergsvägarna finns det större vägar längre in i landet (även om ni då förstås missar den fantastiska utsikten). Det finns alltså ingen anledning att bli avskräckt, tvärtom. Denna plats är nog den vackraste vi upplevt i Europa!

Med husbil eller vanlig bil

Om ni föredrar att åka runt med vanlig bil går det ju till exempel utmärkt att övernatta i stugor på campingar. Det finns stugor på de flesta campingar här, och att bo i stuga verkar populärt bland fransmännen. Vi kan varmt rekommendera ett besök på den här ön. Att få uppleva Korsikas stränder är fantastiskt, och vi måste bara skriva om de vackraste stränderna som vi har upplevt det.

Plage Cupabia, Korsikas stränder
Plage Cupabia, på Korsikas västkust
En blå kanot glider genom det blå vattnet
En blå kanot glider genom det blå vattnet

Korsikas stränder – 10 vackraste stränderna

Det finns många vackra stränder på Korsika, och alla känns som att man är på någon charmerande ö i Söderhavet. Korsika består av 60 procent naturreservat och det är rent och orört. Korsikas stränder är i världsklass!

1. Saleccia Beach

Saleccia Beach ligger utanför St Florent i Norra Korsika, och hit tar du dig med båttaxi direkt till den vackra sandstranden. Vi betalade för tur och retur 25 euro och det tog 25 minuter att komma dit. Det finns också en lokal båtfärja som går till Lotu Beach, men då får du gå i ca 30 minuter när du kommer fram. Ta med matsäck för det finns ingen försäljning utan bara den otroligt vackra stranden Saleccia beach, som man aldrig aldrig vill lämna.

Saleccia båttaxi från Korsikas stränder
På väg in från taxibåten till Saleccia beach
Saleccia beach
Saleccia beach som är en av de vackraste stränderna på Korsika

2. Plage de Calvi

Plage de Calvi är närmare 6 km lång och börjar vid bukten bredvid citadellet. Calvi ligger i nordvästra Korsika och är en av de två största turistmagneterna på Korsika, tillsammans med Porto-Veccio som vi kommer till längre ner. Plage de Calvi har en långgrund strand och är för alla åldrar med sitt smaragdfärgade hav. Läs mer om Calvi här.

Plage de Calvi
Plage de Calvi
Plage de Calvi
Plage de Calvi och den långgrunda bukten runt Korsikas stränder

3. Plage l’Alga

Plage l’Alga ligger söder om Calvi på halvön La Levellata och är ett eget paradis. Här kan man spendera alla sina dagar på hela semestern. Ta med matsäck och njut från morgon till kväll i alla vikarna. Snorkling rekommenderas i det klara havet.

Calvi plage de l'Alga
Halvön La Revellata lite söder om Calvi bjuder på Plage de l’Alga som ett paradis

4. Plage de Sagone

Plage de Sagone är en turistort utan att vara för mycket, och ligger på västkusten mellan Ajaccio och Piana. Vad menar vi med det? Det är inga stora nattklubbar men barer och skönt häng till en flera km lång strand. Vill du hämta dig från stress och bara koppla av så är Plage de Sagone rätt ställe. Vi stannade och åt skaldjur tillsammans med en stor kall öl på Nave va Sagone och njöt av utsikten. En av de vackraste stränderna… självklart!

Plage de Sagone
Plage de Sagone
Plage de Sagone
Plage de Sagone och här stannade vi och njöt

5. Plage de Cupabia

Plage de Cupabia ligger på västkusten mellan Ajaccio och Propiano, eller mellan vikarna Capu Neru och Punta di Porto Pollo. Här finns stugor, restaurang och en camping. Stranden i bukten känns som en Robinson Cruse-upplevelse som är orörd, vild och vacker. Varför är det ett paradis? Bara för att vanliga turister inte har hittat hit och det gör Plage de Cupabia originell.

Plage de Cupabia
WOW! Vår personliga favorit på Korsika och bland Korsikas stränder
Plage de Cupabia
Picknick på stranden Plage de Cupabia vid solnedgången på en av de vackraste stränderna på Korsika

6. Plage Palombaggia

Plage Palombaggia ligger söder om Porto-Vecchio och sydost på Korsika. Det här är den andra av de två största turistdestinationen på Korsika. Massor av hotell, solstolar och parasoll och de tre underbara stränderna. Vi är glada över att vi fick chansen att vara här och uppleva de fina stränderna. Det är verkligen en turistort med massor av barer och restauranger längst strandpromenaden runt guldkornen.

Plage Palombaggia
På vissa stränder finns gott om folk och strandrestauranger och en av de vackraste stränderna enligt många.
Strand i Porto-Vecchio
Härlig strand på en av Korsikas stränder

7. Plage Tamaricciu

Plage Tamaricciu är stranden efter Palombaggia och vi tycker att den är finare. Det är mer idylliskt med små bergsformationer och stenar som sticker upp genom det turkosa havet. Varför åker inte alla svenskar hit? Om man vill ha solsemester och uppleva något magiskt så finns det här på Korsika i Europa.

WIFI.se
Tamaricciu
Mellan stränderna ligger områden med klippor och stenar
Tamaricciu
Stranden Tamaricciu. Vad säger man? En av de vackraste stränderna i Europa!

8. Plage Folacia

Plage Folacia är den tredje stranden längs kusten efter Palombaggia och Tamaricciu. Här är det mer en vacker naturiststrand som inte går av för hackor. Det finkorniga sanden som fastnar överallt, och ska man plocka av sig alla kläderna så kan du ge dig sjutton på att du har det med dig hem. Vackert så det förslår!

Porto-vecchio stränder - Plage Folacia
Strand efter strand … Plage Folacia
Plage Folacia
Peter bättrar på brännan … med kläder

9. Plage du Petit Sperone

Plage du Petit Sperone ligger i södra Korsika lite öster om den vackra staden Bonifacio. Man säger att det är det klaraste vattnet på Korsika och vi kan bara hålla med. Man går bara några meter i taget längst kusten, och vi stannar hela tiden och bara gapar. En golfbana ligger här med utsikt över medelhavet, och det måste vara en dröm att få utöva sin sport på det här sättet.

Sperone
Plage du Petit Sperone på korsikas stränder
Plage du Petit Sperone är en av de vackraste stränderna på Korsika
Plage du Petit Sperone. Res hit!Helt galet vackert! Vackraste stränderna… Absolut !

10. Kusten och ön i’le Piana

Kusten och ön l’le Piana ligger nära Plage du Petit Sperone och du kan gå mellan fastlandet och ön. Vi hyrde en kanot på Bonif Kayak som ligger längst strandremsan och paddlade runt i himmelriket. Vi tog oss också till ön I’le Piana och badade nakna i ensamheten … Wow. Hur många WOW får Korsikas stränder? Väldigt många för deras kristallklara vatten och magi!

Tre tjejer vadar tillbaka från ön I’le Piana utanför Sperone
I'le piana
Helt ensamma på ön I’le piana

Runt Korsika

Vi åkte runt Korsika i en månad och letade smultronställen som du hittar i länken Resa till Korsika – guide till Korsikas resmål.

Plage de Cupabia
Helena Bergström från FREEDOMtravel.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev