Meny Stäng

Medeltidsstaden Honfleur i Frankrike

Välkommen till Honfleur i Frankrike! Honfleur ligger inte långt från Le Havre i Normandie, och vägen hit gick längs den vackra Cote d’Alabatre, det vill säga Alabasterkusten. Honfleur är en medeltidsstad med en charmig fiskehamn, där man kan köpa skaldjur, ostron och pilgrimsmusslor, och där fransmännen sitter på caféerna och dricker kaffe.

Ställplats för husbilar

I Honfleur finns en stor och central ställplats för husbilar med bra service, såsom el, vatten och tömning av tankar. Just nu är den nästan helt fylld av nåt slags kringresande nöjesfält dock. Hela området är fyllt av lastbilar med spelautomater, husvagnar proppade med leksaker, små rullande grillkiosker, tvättmaskiner och lösspringande hundar. Det är lite svårt att känna sig helt hemma …

Vi och några andra “vanliga” husbilar har hittat ett eget litet hörn där vi står tillsammans. Härifrån är det bara en kort promenad till stadens centrum, och vi har precis kommit tillbaka från vår lilla tur runt staden. Nu måste vi snart ta tag i våra små problem. Vi har ett kylskåp och ett avlopp som krånglar dessvärre. Och så ska vi äta lite fisk och musslor förstås, som vi handlat i en mataffär här i stan.

Alabasterkusten och Honfleur i Frankrike

Vägen hit gick längs Alabasterkusten till Honfleur i Frankrike

Småvägar i Frankrike

Vi körde väldigt små vägar längst kusten

Honfleur i Frankrike – en Charmig stad

Honfleur är verkligen en otroligt charmig stad med trånga gränder, medeltidsbebyggelse och båtliv. Staden är framför allt känd för den pittoreska hamnen som går rakt in i staden och kantas av små medeltida hus, som ser ut som tagna ur en sagovärld.

Här pinnar fiskebåtarna in och ut, och det finns också gott om fisk- och skaldjursrestauranger. Vi skulle gärna sätta oss på någon av alla restauranger här, men eftersom vi har lite begränsad budget har vi valt att handla färsk fisk och laga själva istället. Och vi kommer säkert bli nöjda med detta. Fisken och musslorna som vi handlat ser frestande ut!

Honfleur

Honfleur stad

Honfleur gata