Meny Stäng

Naturistcampingar i Europa – våra 5 favoriter

Annons

Idag blir det tips om naturistcampingar i Europa! Brukar vi söka oss till naturistcampingar? Nja, inte så ofta faktiskt, men ibland kan vi uppskatta att sola och bada utan kläder på semestern. Idag tipsar vi om de naturistcampingar i Europa som vi gillat lite mer än andra. Besöker du naturistcampingar ibland … eller är det helt otänkbart för dig?

1. Camping Oltra i Cap d’Agde, Frankrike

Först och främst måste vi nämna camping Olta i Cap d’Agde i södra Frankrike. Detta är inte bara en naturistcamping, utan en naturistcamping som ligger inrymd i en nakenstad. Man kan alltså gå naken på campingen och på stranden, men om man vill kan man dessutom gå naken i stadens butiker och restauranger. Eller varför inte på banken?

Camping Oltra

2. El Templo del Sol i L’Hospitalet de l’Infant, Spanien

Den läckraste naturistcamping vi besökt är nog El Templo del Sol som ligger i L’Hospotalet de l’infant, sydväst om Tarragona i Spanien. Alla byggnader på campingen är i arabisk stil och här finns både bubbelpool och kanske en av Spaniens vackraste stränder (översta bilden). Här kan man vara naken på sin egen campingtomt, i poolen och på stranden, men om man ska besöka butiken eller receptionen tar man på sig kläder.

Spanien, El Templo del sol
El Templo del sol

3. Riva Bella Camping, Korsika

På Korsikas östkust ligger en härlig naturistcamping, där man kan parkera husbilen ända nere vid stranden. Detta är en naturskön camping med långa stränder, öppna fält, en insjö, en inhägnad med lamadjur och ett SPA. Ett lite annorlunda, men avkopplande ställe!

SAMSUNG CSC

4.Camping koversada, Kroatien

I Kroatien finns gott om campingar för naturister. Det finns också en hel del naturiststränder, som till exempel intill den kända stranden Zlatni Rat i Bol på ön Brac. Vi var här i oktober månad och kunde njuta av den vackra stranden nästan helt ensamma. Fantastiskt! Vi har också bland annat besökt Nudistcamp Vrboska på ön Hvar. Coolast är nog ändå Camping Koversada i Vrsar på Istrien, där det finns en helt egen glamping-ö!

5. Naturiststranden vid Rullsands Camping, Sverige

Vi måste förstås ha med en svensk camping på listan, och det får bli Rullsands camping i Gävle trots att det egentligen inte är en naturistcamping. Detta är en helt vanlig (och väldigt trevlig!) camping där man behåller kläderna på. Vid stranden finns däremot alternativ både för de som vill ha kläder, och för dem som helst vill sola och bada utan kläder.

Rullsand strand och camping

Naturistcampingar i Europa – är det något för dig?

Hur är det för dig, har du besökt någon fin eller bra naturistcamping? Eller blir du kanske obekväm bara av att höra ordet …? Visste du förresten att det finns något som heter Naturismens dag?

Naturistcampingar i Europa

Prenumerera på vårt nyhetsbrev