Meny Stäng

Bergsvägar vid Calanche på Korsika

Bergsvägar vid Calanche på Korsika! Att köra runt i Calanche Di Piana går inte att förklara. Dessa bergsvägar på Korsika finns ingen annan stans i hela Europa. Så smala att möte blir tufft och 400 meter stup på sidan. Så häftigt!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Följ med på bergsvägar vid Calanche på Korsika och runt Piana! Precis utanför byn hittar man de höga röda granitklipporna Calanche. Det är verkligen en hisnande upplevelse att köra igenom det här området! Man sitter och säger “waow” i precis varenda kurva.

Bergsvägar vid Calanche på Korsika

Hur går det att köra husbil här då? Vägarna är faktiskt lite bättre än sträckan mellan Calvi och Porto. Här är asfalten hel och det finns ofta en liten låg mur som ytterkant. Men vägarna (D81) är otroligt smala och på många ställen är möten omöjliga eller nästan omöjliga.

Man får planera långt i förväg när man ser att ett möte är på gång, backspeglarna får vikas in och ibland får någon backa. De smala kurviga vägarna verkar dock inte utgöra något stopp för stora fordon – vi mötte mer än en stor turistbuss …

Les Calanche är en regionalpark och kom med på UNESCO världsarvslista 1983 och är den mest fotograferade platsen på Korsika. Det finns platser där man kan parkera för att ta en av flera fantastiska vandringsleder. Gå en timme ner mot havet och upptäck Calanche från sjösidan.

Husbilen smyger fram...
Husbilen smyger fram längs bergsvägar vid Calanche på Korsika. Bergen är vägarna.
Oj, är det DÄR vi ska köra alldeles strax...?
Oj, är det DÄR vi ska köra alldeles strax…?

Bergsformationer

Calanche är också känt för sina Tafoni, och det innebär att naturen under flera miljoner år har satt sin prägel på miljön. Olika stenformationer kan få olika betydelse med lite fantasi och Calanche är känt för flera. Hundens huvud, sköldpaddan och örnen, Bekännelsen, biskopen, det indiska huvudet och hjärtat. Titta själv om du kommer hit och se vad du kan komma på.

Möte med buss - backspeglarna är indragna och båda fordonen kryper fram
Möte med buss – backspeglarna är indragna och båda fordonen kryper fram
Eeeeh... hur gör vi nu???
Eeeeh… hur gör vi nu???
Ibland går det inte ens att köra om cyklar...
Ibland går det inte ens att köra om cyklar …

Fantastisk utsikt

Även om man måste ta det lugnt och försiktigt när man kör här, och även om möten kan vara lite besvärliga, är det en fantastisk sträcka att köra. Utsikten är helt magisk. Bergen i röd granit har fantastiska formationer, växtligheten är intensivt grön och havet där nere (Golf de Porto) glittrar i turkosblått. Om man absolut inte vill köra här finns det andra vägar i Korsika, men vi rekommenderar trots allt att ta den här vägen. Utsikten är oslagbar!

Utsikten mot havet är magnifik
Utsikten mot havet vid Calanche är magnifik
Bergsvägar vid Calanche på Korsika
Vägarna slingrar sig runt bergen
Calanche
Utsikten är grym

Prenumerera på vårt nyhetsbrev