Meny Stäng

Med trampbåt i floden Verdon i Frankrike

Annons

Nu har vi tagit oss till floden Verdon i Frankrike. Precis vid inloppet till floden ligger sjön Lac de Sainte Croix, och här kan man hyra båt för att ta sig runt på flodens grönskimrande vatten. Floden Verdon i Frankrike, som ligger i den sydvästra delen av Gorge du Verdon, är en magisk plats med vattenfall och fantastisk natur.

Camping Le Galetas

Camping Le Galetas ligger med utmärkt läge om man vill uppleva sjön Lac de Sainte Croix och floden Verdon i Frankrike, som ligger vid kanjonen Gorges du Verdon. Intill campingen finns också en stor ställplats för 10 euro/dygn, men vi valde camping den här gången (18 euro/dygn) eftersom fri wifi ingår i priset. Sånt är ju viktigt för oss!

Hetta, grottor och grönska

Från campingen Le Galetas är det nära att gå ner till sjön där kanoter och trampbåtar hyrs ut överallt. Vi valde att hyra en trampbåt och trampade ut på sjön och därefter in på den intensivt grönblå floden Verdon.

Floden, som löper mellan de höga bergen i kanjonen Gorges du Verdon, är verkligen sagolikt vacker. Hettan var, med sina 29 fuktiga grader, kompakt och grönskan var intensiv. Här och där kunde man se små grottor, intressanta klippformationer eller små vattenfall. Vi trampade på i lugn och ro och njöt av den fantastiska naturen.

Verdon
Vattenfall

Med trampbåt i floden Verdon i Frankrike

Trots att fler trampbåtar och kanoter fanns ute på vattnet var det nästan helt tyst, som om bergen på något sätt tog bort alla ljud. Det här är Frankrike, men det kändes nästan som att vi befann oss i Asien eller Nya Zeeland. Detta var verkligen en magisk upplevelse!

Verdon

Gorges du Verdon

Själva floden är ca 25 km lång och djupet på dalen kan vara upp till 700 meter. Vi åkte först på vägarna ovan floden och såg den uppifrån innan vi kom tillbaka 2 dagar senare. Det här är ett måste i Frankrike.

Gorges du Verdon
Verdon
Verdon i Frankrike
Helena och jag hade en underbar dag i floden Verdon i Frankrike

Prenumerera på vårt nyhetsbrev