Meny Stäng

Silverkusten i Frankrike – från Gironde till Bayonne

Annons

Vi befinner oss vid Silverkusten i Frankrike. Hela den franska västkusten från flodmynningen Gironde till Bayonne kallas La Côte d’Argent – silverkusten. Detta är en enda lång sandstrand med rörliga sanddyner och trädplanteringar, som ska sakta ner sandens utbredning. Vi har spenderat natten på en helt enorm ställplats bland träden i Biscarosse-Plage.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Silverkusten i Frankrike

Det är inte svårt att förstå att den här kusten kallas Silverkusten, för det är nästan som att den skimrar i silver. Sanden är finkornig och mjuk och vi kan tänka oss att det är mycket folk här på somrarna. Nu är det december och kallt, så vi är här helt ensamma.

På sätt och vis är det kanske ännu vackrare nu, när stränderna ligger öde. Samtidigt blir det svårt att stanna länge eftersom precis allting är stängt. Här finns inte ens en kiosk som håller öppet.

Vi står på en stor ställplats i skogen i Biscarosse-Plage. Platsen är helt ok och man betalar via en bom när man kör ut. Just nu känns det dock mest som att man fricampar i skogen …

Silverkusten
På väg ner mot stranden genom skogen
Västkusten Frankrike
Fantastisk sand!

Härligt vid Silverkusten i Frankrike

Det här måste vara ett paradis på sommaren och det är inte superkänt som en destination från Norden. Det kan vi rekommendera om du inte vill trängas bland tusentals turister.

Silverkusten France
Peter blickar ut mot havet
Silverkusten i Frankrike
Det är svårt att sluta fota!

Nya upplevelser varje dag

Vi har hållit ett ganska högt tempo genom Frankrike. Varje dag nya upplevelser. Varje natt en ny ställplats. Det är intressant och spännande, men det blir också lite hektiskt och en ständig jakt på diesel, gasol, el, mat, vatten, tömningsplatser och ställen att slå läger för natten.

Vi skulle kunna tänka oss att ta några nätter på en camping, för lite lugn och ro. Vi siktar mot norra Spanien, och ska göra ett försök att hitta en vinteröppen camping där.

Silverkusten Frankrike
Snart tar vi farväl av Silverkusten och Frankrike, för den här gången

Prenumerera på vårt nyhetsbrev