Meny Stäng

Zarautz i Spanien – Gran camping med panoramavy

Annons

Idag strålar solen över Gran camping Zarautz i Spanien. Vi tog en promenad ner till stranden på förmiddagen. Det är mååånga trappsteg nerför berget där campingen ligger – och sedan lika många trappsteg uppför! Dessutom måste vi ju stanna då och då eftersom Peter ska ner på marken och fota och filma små insekter med sitt macro-objektiv …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Gran Camping i Zarautz i Spanien

Gran camping i Zarautz ligger på ett berg med fantastisk utsikt över stranden. Vi stod först så vi såg ut direkt från vår husbil. Sedan flyttade vi oss till en plats där vi har bättre WiFi. Sånt är ju viktigt! Här på campingen finns bra service inklusive tvättstuga, liten butik och en populär bar. Med ACSI-rabattkort betalar vi 16 euro/dygn och då ingår både WiFi och 16 ampere el.

Zarautz
På den här platsen stod vi först, tills vi valde att flytta oss till en plats med bättre WiFi (men med sämre utsikt)
Snacka om campingplatser med panoramavy!
Gran camping Zarautz
Gran camping Zarautz

Ner till Zarautz och stranden

Utsikten från Gran camping Zarautz är magisk, men när man vill ta sig ner till (och upp från!) stranden och staden får man vara beredd på motion. Det är en lång och ganska krävande klättring i båda riktningarna. Peter ville dessutom stanna här och var för att testa sitt makroobjektiv på diverse insekter …

Till slut kom vi alla fall ner till den fantastiska stranden, och vi måste ju säga att det var mödan värt. Vilken strand! Här ligger också själva staden Zarautz, som är fylld av butiker och restauranger, och trevlig att promenera runt i.

Fota insekter
Peter stannar på vägen för att fota små kryp med sitt makroobjektiv
zarautz i Spanien
En liten filur som lät sig fångas på bild
Zarautz
Vid stranden i Zarautz i Spanien – så varmt i solen att man klarar sig utan jacka!
Spanien, Zarautz
Peter leker med kameran
Zarautz Spanien
Till slut är vi nere på den fantastiska stranden

Vidare uppåt

Campingen ligger på ett berg, men man befinner sig inte riktigt på toppen. Om man vill kan man alltså välja att promenera vidare uppåt. På så sätt får man ännu mer svindlande vyer, inte bara ner mot stranden och staden, utan också åt andra håll!

Norra Spanien
Utsikten från bergstoppen ovanför Gran camping i Zarautz i Spanien är magisk!

Inga restaurangbesök

Vi har än så länge inte ätit på restaurang en enda gång under resan. För det mesta blir det pulversoppa och baguette till lunch i husbilen. På kvällen blir det oftast fisk i ugnen, med ris eller potatis. Eller kanske en korvgryta. Och lite vin. En ganska behaglig tillvaro tycker vi.

Pulversoppa
Vår standardlunch – pulversoppa och baguette
Alla våra bästa tips om Spanien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev