Meny Stäng

Zarautz i Spanien – Gran camping med panoramavy

Idag strålar solen över Gran camping Zarautz i Spanien. Vi tog en promenad ner till stranden på förmiddagen. Det är mååånga trappsteg nerför berget där campingen ligger – och sedan lika många trappsteg uppför! Dessutom måste vi ju stanna då och då eftersom Peter ska ner på marken och fota och filma små insekter med sitt macro-objektiv …

Gran Camping i Zarautz i Spanien

Gran camping i Zarautz ligger på ett berg med fantastisk utsikt över stranden. Vi stod först så vi såg ut direkt från vår husbil. Sedan flyttade vi oss till en plats där vi har bättre WiFi. Sånt är ju viktigt! Här på campingen finns bra service inklusive tvättstuga, liten butik och en populär bar. Med ACSI-rabattkort betalar vi 16 euro/dygn och då ingår både WiFi och 16 ampere el.

Zarautz

På den här platsen stod vi först, tills vi valde att flytta oss till en plats med bättre WiFi (men med sämre utsikt)

Snacka om campingplatser med panoramavy!

Gran camping Zarautz

Gran camping Zarautz

Ner till Zarautz och stranden

Utsikten från Gran camping Zarautz är magisk, men när man vill ta sig ner till (och upp från!) stranden och staden får man vara beredd på motion. Det är en lång och ganska krävande klättring i båda riktningarna. Peter ville dessutom stanna här och var för att testa sitt makroobjektiv på diverse insekter …

Till slut kom vi alla fall ner till den fantastiska stranden, och vi måste ju säga att det var mödan värt. Vilken strand! Här ligger också själva staden Zarautz, som är fylld av butiker och restauranger, och trevlig att promenera runt i.

Fota insekter

Peter stannar på vägen för att fota små kryp med sitt makroobjektiv

zarautz i Spanien

En liten filur som lät sig fångas på bild

Zarautz

Vid stranden i Zarautz i Spanien – så varmt i solen att man klarar sig utan jacka!

Spanien, Zarautz

Peter leker med kameran

Zarautz Spanien

Till slut är vi nere på den fantastiska stranden

Vidare uppåt

Campingen ligger på ett berg, men man befinner sig inte riktigt på toppen. Om man vill kan man alltså välja att promenera vidare uppåt. På så sätt får man ännu mer svindlande vyer, inte bara ner mot stranden och staden, utan också åt andra håll!

Norra Spanien

Utsikten från bergstoppen ovanför Gran camping i Zarautz i Spanien är magisk!

Inga restaurangbesök

Vi har än så länge inte ätit på restaurang en enda gång under resan. För det mesta blir det pulversoppa och baguette till lunch i husbilen. På kvällen blir det oftast fisk i ugnen, med ris eller potatis. Eller kanske en korvgryta. Och lite vin. En ganska behaglig tillvaro tycker vi.

Pulversoppa

Vår standardlunch – pulversoppa och baguette

Missade du förra inlägget om husbilsresan 2015? Läs Hur man bryter sig ut från en ställplats