Meny Stäng

Picos de Europa – nationalpark i Spanien

Picos de Europa är en nationalpark med flera bergsmassiv i norra Spanien, belägen strax innanför kusten mellan Santander och Gijón. Vägen in från kusten går uppåt uppåt, medan man passerar charmiga byar, små hotell och restauranger och hagar med kor, hästar, får och getter. Bergen reser sig svindlande höga mot himlen och här är säkert fantastiskt att vandra omkring en varm sommardag.

Picos de Europa mitt i vintern

Att mitt i vintern, och med sinande gasol, åka till en camping med 6 ampere el i stolparna är kanske inte lika smart – det vill säga kallt! Vi stannade bara en natt och frös precis hela natten. Eftersom gasolen nästan var slut vågade vi inte använda den till värme, och 6 ampere el räcker inte långt. Vi försökte använda elen till värme, men det hjälpte inte långt. Det blev en kall jul med andra ord!

Picos de Europa
Dimma bland bergen i Picos de Europa

Camping Picos de Europa

Campingen vi har stått på heter Camping picos de Europa ligger uppe bland bergen. Naturen här är vacker, men campingen upplevde vi som ganska tråkig. Kanske är det bättre en annan årstid? Just nu är det kallt och fuktigt, och vi var i stort sett ensamma på campingen.

Nu har vi rullat ner till en camping strax utanför Gijón. Här är betydligt varmare i luften och dessutom ska det finnas 10 ampere el i stolparna. Imorgon börjar jakten på en adapter för att kunna ansluta en spansk gasolflaska till gasolsystemet  vår husbil …

Picos de Europa
På camping Picos de Europa

Ett paradis för vandrare

Picos de europa är som det finaste runt bergskedjorna i Österrike. Höga grönklädda berg med klara insjöar och är drömskt att se, hmmm, som vi inte fick se. vi är här på vintern men sommarbilderna på nätet gör att jag vill hit igen för att se det dramatiska vackra. Ibland hamnar man rätt i rätt årstid och ibland blev det så här då man häll på att frysa ihjäl istället på självaste julafton, haha.

Förra inlägget om husbilsresan 2015: Julafton på rull – och gasolproblem

Läs mer: Resa till Spanien – din guide till Spaniens bästa resmål