Meny Stäng

Jakten på gasol i Spanien

Först ett stort TACK till alla er underbara läsare som delat med er av era erfarenheter när det gäller att få tag på gasol i Spanien och Portugal. Det har känts så himla skönt att få ert gensvar och det har varit fantastiskt med alla bra tips! Men enkelt har det inte varit …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Leta påfyllningsstationer

Vi började med att leta efter påfyllningsstationer som kanske skulle kunna fylla på vår franska eller våra svenska gasoltuber. Det blev några turer till olika “Repsol”och “CEPSA”, men resultatet blev detsamma vid alla tillfällen “No, no! No possible. Lo siento.”

På spanska vägar

Skaffa adapter

Nästa steg blev att försöka skaffa adapter och reduceringsventil för att kunna köpa en spansk flaska. Vi irrade runt en del efter “ferreterias” (järnaffärer) inne i Gijón, innan vi hittade en stor butik i ett industriområde. Vi fick med oss en mojäng som kanske skulle kunna ha löst våra problem. Men se, så enkelt var det inte!

Den här mojängen köpte vi idag. Den hade kanske kunnat hjälpa oss att installera en spansk flaska…? Om vi fått köpa en vill säga…

Köpa gasoltub

När vi försökte köpa gasoltuber på bensinmackar blev det tvärnobben. Om vi inte hade en spansk tub att byta in – då var det papper och certifikat från spanska myndigheter som gällde. Så … nu har vi faktiskt gett upp! Vi sover på en ställplats i Tapia de Casariego i natt och hoppas att gasen räcker, eller att det inte blir för kallt. Imorgon rullar vi mot Portugal!

Tapia de Casariego
Tapia de casariego
Alla våra bästa tips om Spanien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev