Meny Stäng

Att göra i Caminha i Portugal – sevärdheter och tips

Annons

Vad kan man göra i Caminha i nordvästra Portugal? Caminha är en liten idyllisk semesterstad som ligger två kilometer från Atlanten, nära gränsen till Spanien. Den här staden ligger faktiskt så nära spanska gränsen att vi får in spanskt internet på våra telefoner. Idag har vi promenerat runt lite i den här charmiga staden, och nu tänkte vi passa på att tipsa om saker att se och göra i Caminha. Dessutom kan vi berätta om den trevliga campingen Orbitur.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Promenad i Caminha

Idag tog vi en promenad från campingen och in till Caminha, en promenad på någon kilometer längs med vattnet. Solen värmer skönt och nu känns det att vi verkligen är på väg söderut. Härligt! 

I den lilla staden Caminha njuter människor också av solen, och många sitter ute på stadens caféer. Utanför varenda hus vajar tvätten i vinden. När solen går i moln känns det lite kyligt, men det är förstås inte lika kallt som det verkar vara i Sverige just nu …

Caminha - sevärdheter
Tvätten torkar i solen

Att se och göra i Caminha

Caminha var från början en fiskeby, men förvandlades till en stad när Kung Alfonso 111 bestämde sig för att bygga en borg och befästa staden på 1200-talet. En av de viktigaste byggnaderna är Parish Church (Igreja Matriz) från 1488, som visar på övergången från gotiskt till renässans i Portugal. Andra historiska delar av staden är bland annat det stora torget med en fontän (Chafariz) från 1551. Torget, Caminha Praca Conselhiro Silva Torres, känns som stadens hjärta.

Det gamla slottet, som är inbyggt i murarna, kan man ta en extra titt på. När man står vid klocktornet ser man också stadens huvudgata, Rua Direita, som går spikrakt ner mot floden. Det finns också ytterligare en vacker kyrka i staden, nämligen Mercy Church (Igreja Da Misericordia) med massor av guldmålningar och bling bling. Dessutom finns en vacker järnvägsstation, som har fått pris för det handmålade kaklet.

Att göra i Caminha Portugal
Caminha – sevärdheter. Här ser du stadens klocktorn och öppningen som leder till stadens historiska centrum

Caminha – sevärdheter utanför staden

Forte Da Insua är ett munkkloster från 1300-talet, som ligger på en liten ö utanför Caminhakusten. Man får besöka ön om det är väderlek för det – eftersom det är Atlanten måste man ta hänsyn till att det ibland kan vara tunga vindar och grov sjö. Just nu är det vinter och båtturer lockar inte, men om du är här en annan årstid kan du fråga efter båtturer i hamnen.

Runt Caminha finns också flera långa vackra stränder, och längs kusten ser man fiskebåtar i alla dess färger. Självklart kan man passa på att äta fisk och skaldjur när man är här, på restaurangerna eller genom att handla på fiskmarknaden.

Camping Orbitur

Vi bor på en camping som heter Orbitur och som ligger precis vid havet. Härifrån promenerade vi in till stan, men det var en ganska lång promenad så man kanske skulle kunna säga att det är lagom cykelavstånd egentligen. Campingen är trevlig och här finns bland annat en liten bar och en liten butik. Det finns också WiFi, men det fungerar i stort sett bara runt baren. Intressant nog har vi lyckats surfa på spanskt nät, vi är ju så nära gränsen till Spanien!

Portugal, Camping Carminha
Camping Orbitur
Utsikt mot Caminha under promenaden in till stan
Alla våra bästa tips om Portugal. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev