Meny Stäng

Sperone – öar, stränder och kanottur

Annons

Sperone – öar, stränder och kanottur! WOW, vilket ställe vi hittade öster om Bonifacio på Korsika. i Sperone finns fina stränder, en golfbana med magnifik utsikt, flera små öar och uthyrning av olika sorters båtar för en kanottur och det gjorde vi. Följ med runt Sperone på Korsika och kristallklart vattnet!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Turkost vatten

Vattnet är turkost och grunt. Till en av öarna är det faktiskt så grunt att man kan vada över! Vi gjorde aldrig det, men vi kom ändå över till ön Ile Piana igår genom att paddla. Vi såg i alla flera andra som vadade fram och tillbaka. Själva har vi promenerat en hel del fram och tillbaka längs de vackra stränderna, och naturligtvis solat och badat.

Sperone ligger strax sydöst om Bonifacio och är otroligt vackert med vita stränder, små öar och turkost kristallklart vatten. Hela ön består av vackra stränder och Sperone sägs ha det absolut klaraste vattnet på Korsika. Här ligger Plage du Grand Sperone och Plage du Petit Sperone.

Bonifacio
Turkost vatten
Sperone
Här finns det klaraste vattnet på Korsika

De klaraste vattnet på Korsika

Vi kan bara hålla med vad fransoserna själva säger för det här är nästan läskigt klart vatten. Det känns så rent att bada här, lite spakänsla, haha. Hit bör man åka om man besöker Korsika.

Tre tjejer vadar tillbaka från en av öarna utanför Sperone
Tre tjejer vadar tillbaka från ön Ile Piana

Kanottur och nakenbad i Sperone

Igår hyrde vi en kanot och paddlade runt på det turkosa vattnet. För att hyra en tvåmanskanot i tre timmar fick vi betala 34 euro. Och det var det verkligen värt. Vilken fantastisk kanottur!

En av de mest fantastiska sakerna här på Korsika (förutom den fina via sanden och det klara turkosa vattnet) är att man på många ställen är relativt ensam. När vi paddlade till ön igår kunde vi bada nakna – det var ju ändå bara vi och fåglarna där!

Kanottur på det kristallklara vattnet vid Sperone
Kanottur på det kristallklara vattnet vid Sperone

Cavallo

Cavallo med sina två öar, San Baiinso Island och Camaro Canto Island är en del av Lavazzoöarna. Det tar en timme från Bonifacio att åka ut hit till Cavallo. Här har miljonärer byggt sina bostäder och som är insprängt i klipporna. Det finns en berömd fiskrestaurang på ön och det går bra att ta sig hit som turist. De flesta stränder är privata men man kan bada i den vackra stranden i hamnen. Här har det också hittats lämningar från romartiden och gamla vrak.

Vi har lagt till på en av öarna med kanoten - där är vi ensamma med fåglarna
Vi har lagt till på en av öarna med kanoten – där är vi ensamma med fåglarna
Peter tar en simtur - med (endast) hatten på...
Peter tar en simtur – med (endast) hatten på …

Golf du Sperone

Här hittar du lite mer än stränder och det är Golf de Sperone som är Korsikas största och kanske världens vackraste golfbana. Du spelar golf längs det turkosa medelhavet och det är säkert svårt att hålla koncentrationen på spelet för allt det vackra runt omkring.

La villa Romanie de Piantarella

Runt 260 år före Kristus började romarna intressera sig för ön Korsika på grund av deras skog och sten. Det var först i första århundradet som man byggde La villa Romanie de Piantarella bredvid Petit Sperone. Ruinerna finns kvar av det stora komplexet men på privat mark. Det går bra att gå runt och titta ändå på just ruinerna av ett 1800 km stort hus, stall, kontor, verkstäder, saltlager. Den privata hamnen och torrdockan längs kusten ser man om man besöker Sperone.

Bonifacio

Det tar 20 minuter att ta sig från Bonifacio till Sperone med bil eller lokalbuss. Man kan även hyra scooter i Bonifacio och ta sig hit, och det är ett måste när du är i närheten på Korsika.

Sperone
Det är så vackert att det är svårt att släppa kameran
Plage du Petit Sperone
Plage du Petit Sperone

Camping Les iles

Vi hittade hittade Camping Les Iles, vid kusten nära Sperone. Här laddar vi batterierna (bokstavligen) och njuter av de vackra stränderna.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev