Meny Stäng

Camping L’Aigle vid Aiguines i Frankrike

Annons

För två dagar sedan kom vi till byn Aiguines i Frankrike vid sjön Lac de Sainte Croix, som är förbunden med floden Verdon i Europas Grand Canyon. Nu står vi på camping L’Aigle och här har vi en fantastisk utsikt, både över slottet Chateau Aiguines och sjön Lac de Sainte Croix.

Camping L’Aigle vid Aiguines i Frankrike

Vi står nu med husbilen på camping de l’Aigle, som ligger vid byn Aiguines. Campingen ligger på hög höjd och härifrån har man en fantastisk utsikt över sjön Lac de Sainte Croix och bergen runt om. Fotot på stolarna är från receptionshuset som ligger allra högst upp. Platserna ligger sedan strax nedanför. Det är ganska backigt, så det var en liten utmaning att hitta en någorlunda plan plats, men till slut gick det bra.

Vi njuter av solen och har det verkligen riktigt bra här. För att WiFi ska fungera måste vi gå upp till receptionshuset, men det går bra. I övrigt saknar vi inget. Så här ska en camping se ut och vara för det känns som en ställplats och man ställer sig var man vill, och vilken utsikt! Det här måste man uppleva om man kommer till Gorges Du Verdon.

frankrike aguines
Från campingen har man fantastisk utsikt
Aiguines i Frankrike
Vi har hittat en plats för husbilen
camping de l’Aigle
Här har vi det bra!

Lång promenad

Eftersom campingen ligger högt upp blir det en lång promenad att gå nerför. Vi besökte först den lilla byn Aiguines i Frankrike, och promenerade sedan neråt. Ner till sjön är det en timmes promenad dock, och ännu mer när man går fel fick vi erfara igår …

Rejält trötta och svettiga blev det i alla fall ett härligt dopp i sjön (badpremiär!). På vägen upp fick vi sällskap av våra supertrevliga holländska campinggrannar, så uppförsbacken kändes inte så jobbig trots allt!

aguines frankrike
I den lilla byn Aguines
I byn Aiguines
Restaurang i byn Aiguines

Prenumerera på vårt nyhetsbrev