Meny Stäng

Camping i Cannes – Camping Le ranch

Camping Le Ranch är en camping i Cannes som passar utmärkt när man vill besöka den franska staden Cannes. Här finns stora fina campingplatser och bussen till stan går precis utanför entrén.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Nya planer i Cannes

Uppmärksamma och geografiskt kunniga läsare inser att vi kört lite fram och tillbaka längs den franska rivieran. Change of plans helt enkelt! Vi hade först tänkt rulla till den romska festivalen i Camargue och därefter ta färjan till Korsika från Toulon. Sedan insåg vi att det skulle bli långt att köra och dessutom en extra dyr färja. Istället har vi rullat upp till Cannes för att försöka ta färjan från Nice. Och här pågår ju som bekant en helt annan festival …

Filmfestivalen i Cannes
Småbåtshamnen i Cannes

Camping Le Ranch

Vi har hittat till en camping i Cannes som heter Le Ranch. Här har vi fått den största campingtomten på hela resan hittills. Här, som på de flesta campingar i Frankrike, finns det för övrigt 16 ampere el i stolparna och elen ingår i priset (stor skillnad från Spanien).

Peter är glad för då kan han få “riktigt” kaffe på bönor i kaffemaskinen! Det är lugnt och rofyllt, de stora campingtomterna är tydligt avdelade med häckar, servicehusen är fräscha, duscharna är bra och det finns pool.

WiFi funkar också bra här och på nästan alla franska campingar, men kostar som vanligt extra. Precis utanför går bussen in till centrala Cannes, så dit åker vi förstås imorgon!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev