Meny Stäng

Camping i Cannes – Camping Le ranch

Uppmärksamma och geografiskt kunniga läsare inser att vi kört lite fram och tillbaka längs den franska rivieran. Change of plans helt enkelt! Vi hade först tänkt rulla till den romska festivalen i Camargue och därefter ta färjan till Korsika från Toulon. Sedan insåg vi att det skulle bli långt att köra och dessutom en extra dyr färja. Istället har vi rullat upp till Cannes för att försöka ta färjan från Nice. Och här pågår ju som bekant en helt annan festival …

Camping Le Ranch

Vi har hittat till en camping i Cannes som heter Le Ranch. Här har vi fått den största campingtomten på hela resan hittills. Här, som på de flesta campingar i Frankrike, finns det för övrigt 16 ampere el i stolparna och elen ingår i priset (stor skillnad från Spanien).

Peter är glad för då kan han få “riktigt” kaffe på bönor i kaffemaskinen! WiFi funkar också bra här och på nästan alla franska campingar, men kostar som vanligt extra. Precis utanför går bussen in till centrala Cannes, så dit åker vi förstås imorgon!

Filmfestivalen i Cannes
Småbåtshamnen i Cannes

Läs mer: Att göra ärenden utomlands

Läs mer: Filmfestivalen i Cannes – vi var där!