Meny Stäng

Camping I Calvi – La Pinede på Korsika

Annons

Camping i Calvi – La Pinede på Korsika! La Pinede är en riktigt fin camping i Calvi och ett väldigt bra läge på nordvästra Korsika. Man kan gå rakt ner till stranden från campingen, och det är promenadavstånd in till stan. Följ med till camping i Calvi på Korsika i text och bild! Vi tänkte berätta lite om den här campingen, och också lite om våra generella erfarenheter av camping på Korsika.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Bergsvägen till camping i Calvi

Idag har vi kört från St Florent i norra Korsika till Calvi i nordväst. Vilket landskap! Bergen är dramatiskt taggiga och svindlande höga, även om Korsikas allra högsta topp (Monte Cinto, 2700 m.ö.h.) ligger strax söder om dagens rutt. Vägarna slingrar sig fram längs bergssidorna och vi, som kör långsamt, får sakta in och släppa förbi den ena stressade korsikanen efter den andra.

Bergen i norra Korsika är höga
Vägarna slingrar sig fram längs bergssidorna

Vild natur

Naturen är intensivt grön och består mestadels av låga buskar och vildväxande blommor. Det finns nästan ingen bebyggelse alls, och om det inte vore för de mötande bilarna skulle man kunna tro att man befinner sig på en helt outforskad kontinent.

Först när vi kommer ut till kusten träffar vi på några byar, och bredvid dem den ena paradisstranden efter den andra … Nu har vi hittat till en fin camping i Calvi precis vid stranden och den heter La Pinede.

Vid kusten passerade vi den ena paradisstranden efter den andra

La Pinede – Camping i Calvi på Korsika

Camping La Pinede ligger strax utanför Calvi och här betalar vi 16 euro/dygn med ACSI-rabatt. Campingen är riktigt stor och vi står i en del med husbilar under stora skuggande träd. På andra delar av campingen finns stugor och plats för tält.

Servicehusen är utmärkta och det finns också en restaurang, men den har vi inte testat. Vi äter i stort sett alltid i husbilen, i alla fall om vi befinner oss i närheten. Det är mycket nära till stranden och och för att komma in till stan är det bara att promenera längs stranden, eller på den promenadväg som löper strax ovanför stranden

Camping I Calvi - La Pinede på Korsika
Trevlig camping I Calvi på Korsika
Precis utanför campingen ligger stranden
Precis utanför campingen ligger stranden
Åt vänster ser man staden Calvi
Åt vänster ser man staden Calvi

Att campa på Korsika

Vi har hittills hunnit med att stå på tre campingar på Korsika. Så hur är det att campa på Korsika egentligen? Detta är våra erfarenheter hittills:

  • Det behöver inte vara så dyrt att campa, i varje fall inte nu under juni månad. Vi har betalat 15 – 19 euro per dygn (antingen ACSI-rabatt eller så har vi kollat upp priset i förväg).
  • Det finns verkligen massor av campingar – vi ser skyltar om camping precis överallt! Däremot har vi inte sett några regelrätta ställplatser ännu.
  • Campingarna är natursköna och ibland lite avslappnat oorganiserade. På förra campingen viftade ägaren att vi kunde parkera, men checka in gjorde vi inte förrän sisådär fem timmar senare. Om vi använt el eller inte fick vi själva svara på vid utcheckningen (1 dag av 3) – full tillit men mindre hård kontroll. Den här stora campingen är välorganiserad dock!
  • De flesta campare har små husbilar. Alla husbilar vi ser är från vår storlek och neråt. Många campar också med bil och tält, motorcykel och tält eller terrängbil med tält på taket. Husvagn eller stuga är också vanliga alternativ – alla olika sorters människor campar!
Stranden vid camping i calvi
Från Pinede camping i Calvi på Korsika är det bara att gå rakt ner till stranden

Prenumerera på vårt nyhetsbrev