Meny Stäng

Så funkar ställplatser i Frankrike

Annons

Så här års finns nästan inga campingar öppna i norra Frankrike. Som tur är finns gott om fina ställplatser i Frankrike! För er som inte har husbil: en ställplats är en plats där man får övernatta i husbil, och där det ibland finns service i form av till exempel soptömning, vatten och el.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Man betalar för servicen

Här i Frankrike finns ofta små boxar med vattenkran och eluttag, som man får betala för. Dessutom brukar det finnas soptömning och möjlighet att tömma avloppstank och toalettank. Väldigt smidigt! I Honfleur betalade vi 100 kr för ett dygn, och då ingick allt. Här i Arromanches är det gratis att stå, men elen kostar 20 kr/timme.

Nedan hittar du en länk till en sida där vi samlat alla campingar och ställplatser i Frankrike som vi stått på, samt en artikel om hur det är att köra på franska vägar.

Normandie

Problem med kylskåp, motorlampa och gasol

Vi har fått igång kylskåpet på gas igen, så då räcker det med el någon enstaka timme för att ladda datorer eller se en film. Tack Lars för tips om sotning av kylskåpets brännare! Vi har läst på nu. Än så länge räckte det med att ”banka lite”, men det kan ju hända att problemet kommer tillbaka.

Idag ska vi leta upp en FIAT-verkstad i Caen. Vår motorlampa lyser ibland, och så behöver vi även få hjälp någonstans att koppla in den franska gasoltuben.

Arromanches Normandie

Prenumerera på vårt nyhetsbrev