Meny Stäng

Med husbil i Malmö – tips på ställplats och upplevelser

Annons

Med husbil i Malmö! Vi har gjort ett besök i Sveriges tredje största stad med vår husbil. Här hittade vi en bra ställplats och trevliga cykelutflykter. Vi delar med oss av våra bästa tips!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Med husbil i Malmö – på ställplats Lagunen

Vi valde att ställa oss på ställplats Lagunen, i Lagunen småbåtshamn. Vi tyckte att detta var en utmärkt ställplats. Här fick vi (i april 2022) betala 250 kronor, och då ingick el, toalett, dusch, soptömning samt tömning av latrin.

Med husbil i Malmö - ställplats Lagunen

Härifrån till Lilla torg i Malmö är det 5,5 kilometer, ett cykelavstånd på cirka 17 minuter.

Med husbil i Malmö

Fler platser för dig med husbil i Malmö

För dig med husbil i Malmö finns ytterligare några alternativ. En möjlighet är att checka in på First Camp Sibbarp. Det ska också finnas en ställplats i Limhamns småbåtshamn samt en plats vid Grand Circus Hotel, men dessa har vi inte testat.

Cykelväg läng kusten

Från platsen där vi stod med husbil i Malmö, ställplats Lagunen, gick det utmärkt att cykla in till centrum. Cykelvägen är fin och visar upp en vacker del av Malmö. Man cyklar förbi stränder, badplatser, grönområden och till exempel “Naturum Öresund”.

Med husbil i Malmö - cykelutflykt

Man cyklar också förbi det vackra kallbadhuset, som i folkmun heter “Kallis”.

Med husbil i Malmö - cykelutflykt

På avstånd ser man hela tiden den imponerande byggnaden “Turning Torso”. Skyskrapan är Nordens högsta, med en höjd på 190,4 meter.

Med husbil i Malmö - cykelutflykt

Malmöhus slott och slottsträdgård

Ett intressant stopp som man kan göra på vägen in till stan är vid Malmöhus slott. Detta mäktiga slott uppfördes mellan 1526 och 1539 och är därmed Nordens äldsta bevarade renässansslott. Idag kan man ta del av slottets historia i flera olika utställningar.

Med husbil i Malmö - cykelutflykt

Strax bakom Malmöhus kan man besöka slottsträdgården, som är en vacker och välkomnande oas. Här finns finns en rad olika odlingar samt tematrädgårdar som Insektsträdgården, Linnéträdgården och den japanska trädgården. Vi kollade också in ett av världens största insektshotell.

I trädgården ligger också Slottsträdgårdens Kafé. Vi hade inte tid att stanna här, men det såg väldigt mysigt ut.

Lilla Torg i Malmö

Vi fortsatte mot Lilla Torg, där vi skulle träffa ett par vänner. På vägen passerade vi en läcker muralmålning.

Strax därefter kom vi fram till Lilla torg, som visade sig vara ett fantastiskt mysigt ställe. Torget har en historia som sträcker sig tillbaka till 1590-talet, och visst känner man historiens vingslag genom flera av de fina gamla byggnaderna.

Idag är torget också en aktiv mötesplats och när vi var här, en solig eftermiddag i april, var uteserveringarna nästan proppfulla. Vi lyckades ändå hitta en plats för att få en pratstund med våra vänner, och gästskribenter, Magdalena och Pernilla, som också skriver på Travelsis.se. Väldigt trevligt och roligt att ses!

Mer att se och göra i Malmö

Malmö har förstås mycket mer att bjuda på! Vi siktar på att kunna skriva en cityguide framöver, men då måste vi först få chans att se och utforska lite mer. Än så länge kan vi berätta att det arrangeras intressanta mässor på Malmömässan, såsom Seniormässan i Malmö, och att Emporia köpcentrum är en väldigt läcker byggnad.

Har du var varit med husbil i Malmö? Var stannade du över natten? Hur var din upplevelse? Har du några bra tips att dela med dig av?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev