Meny Stäng

Livet på rull – möten, upplevelser och äventyr

Livet på rull alltså! Vi älskar verkligen att vara ute med husbilen. Nya vyer varje dag, nya upplevelser och nya möten med människor. De senaste dagarna har varit intensiva, och ännu mer intensivt kommer det bli!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Skåne

Vi har tillbringat ett gäng härliga dagar i Skåne, bland annat i fina Helsingborg, där vi stod bra på ställplatsen i Norra hamnen.

Vi besökte också trevliga Malmö, som mer eller mindre var en ny bekantskap för oss. Jag (Helena) växte visserligen upp i Lund, men trots det har jag varit väldigt få gånger i Malmö. Kanske låg det för nära för att man skulle åka dit! Nu blev det i alla fall av, och vi gillade Malmö. Vid tillfälle återkommer vi för att utforska staden mer.

Möten med vänner

En av de roligaste sakerna med att vara på rull är ju alla möten med nya och gamla vänner. I Malmö träffade vi bland annat resebloggarna Travelsis, vilket vi redan berättat om. Även i Helsingborg blev det häng med vänner. Det började med att vi fick ett meddelande på telefonen från vår vän och gästskribent Marlene, som bland annat driver Youtube-kanalen Jikitas På Äventyr.

”Har ni stått i Norra hamnen i Helsingborg någon gång? Är det bra där?”, löd meddelandet. ”Ja, vi står här just nu”, svarade vi. En halvtimme senare fick vi oväntat besök, och det blev en trevlig kväll över något glas vin. Husbilslivet bjuder ständigt på överraskningar!

Färjeresa – tillfälle att läsa!

Efter Helsingborg och Malmö var det dags att fortsätta resan – mot Tyskland! Vi reste med Finnlines från Malmö till Travemünde, och vi kommer snart berätta mer om den resan. En bra sak med färjeresor är att man får tid att läsa!

Jag började för en tid sedan på Matts Torebrings bok ”En sann entreprenör under den Högstes beskydd”, efter att länge ha följt Matts blogg. Sedan kom en mässa med galet mycket jobb emellan och jag fick inte tid (eller ro!) att läsa. Men nu fick jag äntligen plocka upp boken igen!

Matts självbiografi är väldigt intressant, och det är en otroligt fascinerande resa från fattigdom och liv i enkelhet till stort entreprenörskap. Man får en hel del inspiration till att se möjligheter och aldrig ge upp. Dessutom får man ju läsa reseskildringar från husbilslivet runt om i Europa!

Nya äventyr

Vi kom fram till Travemünde mitt i natten (eftersom vi valt den avgången, det finns andra tider att välja!) och körde direkt hela vägen till Hamburg, där vi vid 02-snåret svängde in på ställplatsen ”Parkplatz am Strand Pauli”. Här väntar några dagars intensiv pressresa!

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka är ju att vara på rull, med ständigt nya äventyr framför oss! En annan rolig sak är att vi precis fått besked om att vi fått igenom namnbyte på vårt företag, till Freedomtravel AB!

Din tur … vad kan du lyfta fram som positivt från din vecka?

WIFI.se

Veckan som kommer

Den kommande veckan spenderar vi i Tyskland. Det blir Hamburg i flera dagar, och därefter väntar nya mål. Här på freedomtravel.se kommer vi nästan dagligen uppdatera om resan – med en och annan paus för andra nyheter, gästartiklar och annat. Hoppas du hänger med!

Missade du förra Happy Friday? Läs Hjo, vinnare i ”Bänkfajten” och en ny vattenkran

Prenumerera på vårt nyhetsbrev