Meny Stäng

Finnlines Malmö – Travemünde – på väg mot Hamburg

För att komma till Tyskland och Hamburg tog vi Finnlines Malmö – Travemünde. Denna rutt passade oss bra eftersom vi var på väg att besöka härliga Hamburg. Här berättar vi lite mer om resan!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Att köra ombord husbilen

Vi valde den avgång som går 16:00 från Malmö och är framme 01-tiden på natten i Travemünde. Man kan också välja helt andra avgångstider, och till exempel resa på morgonen, så man kommer fram på dagen.

Bildäck på Finnlines Malmö - Travemünde

Den här gången testade vi något som vi aldrig provat förut. På Finnlines färjor finns möjlighet för ett antal husbilar att koppla in el under övergången, för ett pris på 50 kr.

I vanliga fall brukar vi försöka köra ombord på färjor med ett någorlunda tomt kylskåp eftersom man måste stänga av gasolen, men nu behövde vi inte tänka på det, utan kunde ha kylen på under hela resan. Smidigt!

Koppla in el ombord på Finnlines Malmö - Travemünde

Vår hytt ombord

Vi reste med hytt, och det var väldigt skönt. Resan tar trots allt ganska många timmar, och vi spenderade en hel del av dessa på hytten med att jobba vid datorerna, läsa och sova. Man ska stänga av roaming till sjöss, men man kan beställa ett WiFi-paket om man vill. Vi gjorde faktiskt inte det, utan passade på att vara offline en stund.

Utsikt medan vi lämnar Malmö

När vi lämnade Malmö såg vi Öresundsbron försvinna bakom oss, vilket förstås betydde att nya äventyr väntar!

Barer och restauranger ombord på Finnlines Malmö – Travemünde

Färjan Finnlines Malmö – Travemünde transporterar många lastbilar och deras chaufförer, och är inte direkt någon ”nöjesfärja”. Man hittar dock det mesta man behöver, så länge man noga kollar öppettiderna. En hel del service håller endast öppet den första timmen efter avgång samt den sista timmen innan ankomst.

Bredvid restaurangen finns en liten bar, där vi tog en öl och jobbade vid datorerna en stund.

Peter på Finnlines Malmö - Travemünde

Ytterligare en bar finns högre upp i fartyget. Denna hade öppet lite längre, och här kan man beställa en korv eller en varm macka även när restaurangen har stängt. Här var det fullt av lastbilschaufförer under de öppna timmarna.

Baren på Finnlines Malmö - Travemünde

Restaurangen håller öppet den första och den sista timmen, så då gäller det att passa på om man vill ha en riktig måltid. Under vår resa kunde man välja tidig middag och/eller extremt tidig frukost.

Eftersom vi skulle köra till Hamburg och behövde energi för resan blev det frukost. Räkna med en rejäl sådan med stekt potatis, köttbullar, korvar, vita bönor i tomatsås och äggröra!

WIFI.se
Frukost på Finnlines Malmö - Travemünde

Mer ombord på Finnlines Malmö – Travemünde

Vad finns mer ombord på Finnlines Malmö – Travemünde? Detta är som sagt inte en nöjeskryssning, så ett hett tips är att ta med en bra bok eller saker att pyssla med på datorn.

Det finns en informationsdisk där man kan fråga om saker, som håller öppet i början och slutet av resan. Till höger om den finns en liten taxfree-butik och till vänster finns en liten spelhall.

Receptionen på Finnlines Malmö - Travemünde

Det finns faktiskt också bastu och jacuzzi. Vi testades inte, men vad vi förstår så ingick den i priset och höll öppet en del av resan.

Pool

Att köra från Travemünde till Hamburg

När man kommer fram till Travemünde befinner man sig två mil från Lübeck och sju mil från Hamburg. Vi körde direkt till Hamburg, vilket tog cirka en timme. Där parkerade vi på ställplatsen ”Parkplatz am Strand Pauli” på Sankt Pauli Hafenstrasse 89. Här har man ingen service, men utmärkt läge för att besöka Hamburg. Priset är cirka 130 kr/dygn på vardagar och cirka 190 kr/dygn på helger (2022).

Därefter är det bara att upptäcka Hamburg! Medan man promenerar från ställplatsen och in mot centrum strosar man längs vattnet med massor av stora fartyg och turistbåtar. Här är också fullt av restauranger små ställen där man köper ”fischbrötchen” (snabbmat i form av bröd med till exempel lax eller sill).

Hamburg

Resten av stan har mycket att bjuda på i form av museer och kultur. Missa till exempel inte att spana in det speciella konserthuset Elbphilharmonie, som är Hamburgs nya landmärke. Läs mer om Hamburg här. Tips till övriga Tyskland hittar du nedan.

Alla våra bästa tips om Tyskland. Klicka på bilden!

Har du rest med Finnlines Malmö – Travemünde?

Har du rest med Finnlines Malmö – Travemünde? Har du besökt Hamburg? Berätta gärna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev