Meny Stäng

På fantastiskt svensk-afrikanskt bröllop i Sydafrika

Annons

Denna resa i Sydafrika bjuder verkligen på allt möjligt, inklusive ett fantastiskt fint svensk-afrikanskt bröllop. Det var Peters sons kompis som gifte sig, och vi hade turen att också bli inbjudna till bröllopet. Happy Friday!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Varför bröllop i Sydafrika?

Peters son Robin och hans fru Alexandra är också i Sydafrika just nu, vilket beror på att de blev inbjudna till ett bröllop i George. Det är deras gode vän Erik som skulle gifta sig med sin Elizabeth, som ursprungligen kommer från Zambia, och även har familj i Sydafrika. Vi kände varken Erik eller Elizabeth innan denna vecka, men de var generösa nog att bjuda in även oss till bröllopet. Och vem tackar nej till ett härligt bröllop?

En vecka med aktiviteter före bröllopet

Erik och Elizabeth bjöd in släkt och vänner från Sverige, Zambia och Sydafrika. Många hyrde hus i George under en hel vecka, och under denna vecka arrangerades dagliga aktiviteter, för de som ville delta. Ett väldigt roligt sätt att lära känna de andra bröllopsgästerna innan bröllopet!

Dag 1: Sporten Bowls på Outeniqua Bowling Club i George. Kul! Lite som boule, men på gräsmatta och med klot med snedfördelad vikt.

Dag 2: Gintillverkning på Cape Saint Blaze Distillery i Mossel Bay. Spännande! Man fick göra sin egen gin, med valfri smaksättning, och sedan namnge och ta hem produkten.

Dag 3: Safari på Botlierskop. Peter och jag var dock nöjda med safari efter våra sex dagar i Krugerparken, så vi valde att istället paddla kajak på Kaaimans Adventures i Wilderness. En mysig liten paddling till ett ”gömt” vattenfall!

Dag 4: Svensk-sydafrikansk skaldjursskiva på De Vette Mossel Grootbrak, utanför Mossel Bay. Här bjöds på en riktig härlig fötterna i sanden-stämning, samt skaldjur och andra godsaker. Hattarna var svenska!

Dag 5: Fri dag innan bröllopet. Robin kände sig lite krasslig och vi tog med Alexandra på vandring i Robberg naturreservat och på en liten sväng för att se utsikten i Knysna. En härlig dag!

Dags för bröllop – och en natt på hotell

Så kom då dagen för bröllopet! Brudparet hade valt The Hawthorn Boutique Hotel, ett mycket fint och charmigt hotell i George. Här checkade nästan alla gäster in för natten och det blev en fantastiskt fin eftermiddag och kväll.

Fantastiskt fint bröllop i Sydafrika

Bröllopet var väldigt välplanerat, och även om vi bara kände brudparet ytligt så rycktes även vi med av känslorna som hör till ett bröllop.

Brudgummens familj och vänner satt på ena sidan gången och brudens på andra. De förstnämnda hade alla rest från Sverige. En del av brudens familj och vänner bor i George, medan andra hade rest hit från Johannesburg eller Zambia.

WIFI.se

Peter hade dagen till ära dressat upp i en kostym helt i rosa, och Robin och Alexandra var väldigt vackra i sina fina festkläder.

Under ceremonin rådde fotoförbud, förutom för den specifikt anställda fotografen, vilket bidrog till att alla gäster i lugn och ro kunde fokusera på att vara med i stunden. Efteråt blev det däremot en hel del poserande med släkt och vänner. Fantastiskt fint!

Det blev också mingel med drinkar och snittar i den härliga trädgården, innan det var dags för middag.

Middagssalen var vackert dukad och vi serverades en mycket god bröllopsmiddag med rödbetscarpaccio till förrätt, lammlägg till huvudrätt och bröllopstårta till efterrätt. Dessutom underhöll brudens syster som härlig toastmaster, och det blev en lång rad fina tal, innan det var dags för dans.

En minnesvärd och speciell kväll! Vi tackar för att vi fick vara med och vi önskar brudparet, Erik och Elizabeth, all lycka i livet!

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka? Det fantastiska bröllopet förstås, som vi fick chans att vara med på! Veckan har dessutom fortsatt, i högt tempo, med resa till Kapstaden tillsammans med Robin och Alexandra. Det har också bjudit på höjdpunkter kan vi lova. Alltså, vilken resa detta är!

Din tur! Hur har din vecka varit? Vad kan du lyfta fram som positivt?

Några av bröllopsgästerna vid stranden i Sydafrika

Veckan som kommer

För vår del har resan fortsatt, och fortsätter, i Kapstaden. Och efter det väntar äventyr vid Victoriafallen i Zimbabwe! Vi hinnerinte berätta riktigt i samma hastighet som vi reser, men följ gärna på Instagram på @freedomtravelnews.

Här på freedomtravel.se kan du vänta dig fler reportage från ”Garden Route” i Sydafrika blandat med gästreportage och annat. Nu önskar vi en fin fredag och helg!

Peter vid hyrbilen, som vi hade under veckan i George

Missade du förra Happy Friday? Läs Flyg till George – vi har fått resesällskap i Sydafrika

Prenumerera på vårt nyhetsbrev