Meny Stäng

Flyg till George – vi har fått resesällskap i Sydafrika

Annons

Nu har vi fått resesällskap här i Sydafrika. Peters son Robin och hans fru Alexandra har flugit hit från Sverige, och vi möttes upp på flygplatsen i Kapstaden. Efter det flög vi tillsammans till George. Happy Friday!!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Fortsatt resa längs Sydafrikas kust

Vi (Peter och Helena) har följt den sydafrikanska kusten i västlig riktning, där vi stannat till på platser såsom Knysna, Mossel Bay och Hermanus, innan vi svängde upp mot vinregionen Stellenbosch. Reportage om dessa ställen kommer så snart vi hinner!

Vi lämnade bilen, som vi fått låna av våra vänners dotter, direkt till dottern som pluggar i Stellenbosch. Därefter tog vi taxi till flygplatsen i Kapstaden. Dags för en ny del av resan!

Vår sista natt på ”egen hand” spenderade vi på vingården Zevenwacht Wine Estate

Vi har fått sällskap i Sydafrika av Robin och Alexandra

Vår resa i Sydafrika har nu gått in i en ny fas, kan man säga. Vi har (äntligen!) fått sällskap av Robin och Alexandra. De flög från Sverige till Kapstaden, och vi mötte dem på Kapstadens flygplats. fantastiskt roligt! Därifrån fortsatte vi tillsammans med flyg till staden George i Sydafrika.

Vi flög med ett relativt litet plan, från Airlink, och resan tog en knapp timme. Sedan var vi framme i George!

En vecka i George – med festligheter inför bröllop

George är en stad som ligger längs med ”Garden Route” i den södra delen av Sydafrika. Den här staden har hela tiden varit målet för Robin och Alexandra, eftersom de är bjudna på ett bröllop här (och nu är vi också medbjudna!). Det är vänner till dem, ett svenskt-afrikanskt par, som ska gifta sig.

En hel vecka innan bröllopet anordnas aktiviteter, så att bröllopsgästerna ska lära känna varandra. Riktigt kul! Vi bor i ett hus, som vi har hyrt tillsammans med Robin och Alexandra, samt ytterligare ett svenskt par som är vänner med brudparet.

Aktiviteterna då? Den först dagen arrangerades en turnering i den brittiska sporten ”bowl” (inte helt olikt boule). Kul! Därefter arrangerades en dag med gintillverkning, en dag med safari och en dag med … kräftskiva! Kul!

Vi får instruktioner om hur man spelar sporten ”bowls”

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka? Det är förstås att vi fått besök av Robin och Alexandra här i Sydafrika, och att vi ska fortsätta resa tillsammans med dem. Väldigt roligt! Det är också kul att vi fått komma med på detta bröllopsevent, på ett hörn.

Din tur … vad kan du lyfta upp som positivt från din vecka, stort som litet?

Robin och Alexandra på bowl-banan i George

Veckan som kommer

Under veckan som kommer så hänger vi först i George, där vi kommer vara med på bröllopet, och därefter reser vi till Kapstaden tillsammans med Robin och Alexandra. Här på FREEDOMtravel kommer det fortsatt handla en hel del om Sydafrika, blandat med resenyheter, gästartiklar och onsdagsfunderingar. Som vanligt kan du också följa våra äventyr, lite mer ”här och nu” på Instagram på @freedomtravelnews.

WIFI.se
Peter grillar utanför ”vårt” hus i George

Missade du förra Happy Friday? Läs Äventyrsresan i Sydafrika fortsätter – sjukvård, skyltar och nya vänner

Prenumerera på vårt nyhetsbrev