Meny Stäng

Hjo, vinnare i “bänkfajten” och en ny vattenkran

Annons

Vi har nu hunnit till den fina trästaden Hjo och området här omkring. Vi njuter av det fantastiska vädret, av alla nya upplevelser och av att äntligen ha rinnande vatten i badrummet. Happy Friday!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Äntligen på rull

Vi tycker verkligen att det är roligt att vara på rull med husbilen. Vi känner att vi trivs när vi hela tiden får se och uppleva nya saker – stort som smått.

Vi kommer blanda lite kortare uppdateringar med längre och fylligare reportage. Hittills har vi bland annat skrivit en guide till Mariestad. Ett foto som inte kom med i det reportaget var fotot på Bergströmshuset nedanför. Enligt Visit Mariestad är detta en butik som säljer allt inom tele, foto och data. Vi fastnade förstås för det för att vi själva heter Bergström …

Besök i Hjo

Vi har också besökt Hjo, som är en fantastiskt fin liten stad, känd som “trästaden vid Vättern”. Vi kunde tyvärr inte stanna här så länge, så det blir inget ordentligt reportage om Hjo. Det får vi ta en annan gång! Vi kan i alla fall bjuda på en bild på den fina lilla kyrkan vid torget.

Snart vinner Hjo “bänkfajten”

När vi besökte Kalmar förra året provsatt vi Gustav Vasa-bänken, som enligt informationsskylten skulle vara “Sveriges längsta bänk”. Detta rekord har de dock inte fått ha ifred.

I en artikel på SVT kan man läsa att Karlskrona tog upp fajten och lät bygga en 260 meter lång bänk. Intill kunde man, enligt artikeln, hitta en skylt med texten ”Sveriges faktiskt längsta bänk med en imponerande längd på 260 meter, så fuck Kalmar”.

Men, fajten är inte över! När vi nu besökte Hjo såg vi en kille som arbetade på bygget av en mycket lång bänk, som snart är klar, och ska bli … 265 meter! Enligt killen vi pratade med kan längden till och med sluta på 267 meter.

Den blivande långa bänken i Hjo

Ställplats utanför Hjo

Vi hittade en ställplats strax utanför Hjo som heter “Maplerock Ranch”. Här står man på en stor gräsplan, med viss utsikt över Vättern, för 190 kronor. På platsen finns el och möjlighet att tömma både latrin och gråvatten.

En ny vattenkran

Våra vänner och gästskribenter Maria och Jöran, från emjis.se, var snälla och tipsade oss om ett ställe på vägen där vi kunde köpa ny kran till husbilen (Fribergs Fritidscenter i Skövde). Mycket riktigt! Här hittade vi både kran och de kopplingar vi behövde och voilà, nu har vi rinnande vatten i badrummet. Fantastiskt skönt! Happy Friday!

Presentation av FREEDOMs maskotar

På allmän begäran (nåja, efter en fråga) kommer en presentation av husbilen FREEDOMs maskotar som då och då skymtar i framrutan …

Från vänster: Peters gädda Jedi som han köpte på Naturum vid Hornborgarsjön, Helenas tiger Tigris som köptes i Kroatien för längesedan, en give-away nalle från regionen Jungfrau i Schweiz och ännu en give-away nalle från regionen Franken i Tyskland. Lite trångt börjar det bli …

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka? En massa saker faktiskt! Att vi är på rull, att vi har en fungerande vattenkran i husbilen igen och att vädret är helt fantastiskt. Den magiska solnedgången på First Camp Ekudden i Mariestad kvalar också in!

Veckan som kommer

Under veckan som kommer så fortsätter vi vår resa. Vi är långsamt på väg mot Tyskland, men du kan vänta dig lite mer Sverige först, i form av campingar, sevärdheter, naturupplevelser och allt möjligt annat. Häng med här och på @freedomtravelnews på Instagram för dagliga uppdateringar!

Missade du förra Happy Friday? Läs Påsk, förberedelser och efterlysning

Prenumerera på vårt nyhetsbrev