Meny Stäng

Seniormässan i Malmö 26-28 april 2022

Annons

Just nu pågår Seniormässan i Malmö 26-28 april 2022. Denna mässa riktar sig till aktiva seniorer och det brukar alltid vara ett stort fokus på resor. Vi råkade vara på plats i Malmö och ville naturligtvis inte missa mässan. Här kan du läsa mer och se bilder!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Seniormässan i Malmö 26-28 april 2022

Seniormässan brukar varje år arrangeras i Stockholm, Göteborg och Malmö. På mässan hittar du utställare inom områdena resor & turism, boende & tjänster, vård & omsorg, hälsa & skönhet samt fritid & kultur. I år, 2022, har mässan i Göteborg redan varit, medan mässan i Malmö pågår och mässan i Stockholm arrangeras till hösten. Följande datum och platser gäller:

  • 5-7 april 2022 – Seniormässan i Göteborg, på Svenska Mässan
  • 26-28 april 2022 – Seniormässan i Malmö, på Malmömässan
  • 4-6 oktober 2022 – Seniormässan i Stockholm, på Stockholmsmässan
Seniormässan i Malmö

Vi hade tur som råkade pricka in Malmö just när mässan skulle öppna, och vi passade därför på att göra ett besök. Mässan bjöd på massor av utställare, ett digert föreläsningsprogram och allehanda aktiviteter.

Seniormässan i Malmö

Reseinspiration på Seniormässan i Malmö

Seniormässan bjuder alltid på en stor dos reseinspiration. Denna gång hade vi bland annat ett trevligt samtal med företrädaren för Destination Gotland. Vi har varit alldeles för lite på Gotland, så det är en av de destinationer vi hoppas kunna besöka nästa år.

Seniormässan i Malmö - Destination Gotland

Vi pratade också med Sandra Strandberg från rederiet Finnlines. Dem ska vi resa med idag! En av deras rutter går nämligen mellan Malmö och Travemünde, och det är den linjen vi ska ta. Vi återkommer om detta!

Seniormässan i Malmö - Finnlines

Vi pratade också med de trevliga tjejerna på Stena Line. Deras rederi har många bra linjer och vi har samarbetat med dem förut, bland annat när vi gjorde ”Strandkorgsresan” genom Tyskland.

Seniormässan i Malmö - Stena Line

Unity Line var också på plats och tipsade om resor till ett av våra favoritländer i Europa, nämligen härliga Polen.

Seniormässan i Malmö - Unity Line

Vi träffade också en företrädare för Cypern, som vi nyligen träffade på ett Cypern-event i Stockholm. Den gången blev vi väldigt inspirerade att besöka detta vackra och historiskt intressanta resmål, så vi hoppas kunna göra en resa hit inom en inte alltför avlägsen framtid.

Love Cyprus

Vi kikade också förbi Israels monter. Israel upplevde vi som erhört spännande, och vi kommer aldrig glömma vårt intressanta besök i Jerusalem.

Seniormässan i Malmö - Israel

Annat intressant och roligt på mässan

Det handlar förstås inte bara om resor på Seniormässan i Malmö, utan också om en hel del annat. Vi kikade till exempel förbi företaget ”Bilanpassning i Staffanstorp AB”, med nyfikna frågor om att tillgänglighetsanpassa husbilar. Vi fick veta att det är utmanande, på grund av svaga chassin, smala dörrar och trånga utrymmen, men att det ändå blivit lite lättare med tiden. Många chassin har nämligen bättre kvalitet idag, jämfört med tidigare.

Anpassning av bilar

Vi stannade också och pratade med Svensk Judo, som berättade att de vill förebygga fallolyckor. Det sker 270 000 fallolyckor varje år, och 1500 personer avlider. Det vill Svensk Judo ändra på! Hos dem kan man ta kurser i Judo4Balance för att förebygga och minska risken att ramla.

Svensk Judo

På mässan såg vi också frisörer i full aktivitet …

Frisörer

… samt försäljare av ost, korvar och oliver.

Seniormässan i Malmö - ost

Summa summarum så var det ett riktigt trevligt och inspirerande besök på Seniormässan i Malmö! Har du besökt denna mässa (i Malmö, Göteborg eller Stockholm) vid tillfälle? Hur var din upplevelse?

Fakta om Seniormässan i Malmö 2022

  • Datum: 26-28 april 2022
  • Öppettider: 10:00-16:00
  • Plats: Malmömässan i Malmö
  • Inträde: 120 kr. Rolfs Flyg & Buss bjuder på garderoben.
  • Arrangör: Numera mässor AB
  • Läs mer: Du hittar mer information på Seniormässans webbplats.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev