Meny Stäng

Mortagne sur Gironde i Frankrike

Annons

Vi har nu rullat med husbilen till den lilla orten Mortagne sur Gironde, som ligger vid mynningsviken Gironde, strax norr om Bordeaux. Här står vi riktigt fint vid en liten hamn och blickar ut mot båtarna framför oss.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Kall morgon

I morse vaknade vi på ställplatsen i Il de Ré av att det var iskallt – gasen hade tagit slut. Det blev en tidig morgon, utan kaffe, men Peter tog det ovanligt bra (kalla morgnar utan kaffe är inte hans favorit om man säger så…). Så fort det ljusnat fortsatte vi resan söderut, och idag har vi stannat i den lilla byn Mortagne sur Gironde.

Mortagne sur Gironde

Mortagne-sur-Gironde är en kommun i departementet Charente-Maritime i regionen Nouvelle-Aquitaine i västra Frankrike. Kommunen är en ganska liten ort, med knappt tusen invånare. Närmsta stora stad är Bordeaux.

Ställplats i Mortagne sur Gironde

Det här är en mysig liten ort, och vi står i hamnen tillsammans med 5-6 andra husbilar. Vi har precis ätit en god mussel-lunch och lyssnar på vinden som sliter i flaggor och segel. Vi visste först inte hur man skulle betala, men efter några timmar på plats kom någon och knackade på rutan och ville ha betalt kontant. Nu tar vi det bara lugnt och njuter av att stå på en fin plats.

Mortagne sur Gironde Frankrike

Prenumerera på vårt nyhetsbrev