Meny Stäng

Porto på Korsika – camping Solo e Vista

Igår kväll kom vi fram till Porto, som ligger i bukten Golfe de Porto, på Korsikas västkust. Det är fantastiskt vackert att köra längs med Korsikas västkust och när vi kom fram till campingen i Porto blev det inte sämre.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Porto på Korsika

Området runt Porto ingår i Unescos världsarvslista på grund av sin fauna och flora. Staden har ett stort genuesiskt vakttorn, och från hamnen går många olika båtturer. Detta är verkligen en fantastiskt vacker och spännande plats!

Camping Solo e Vista

Vi tog in på en camping som heter Sole e Vista. Det var väldigt backigt och brant, men de hade en fin pool med grym utsikt över bergen, där vi slappnade av efter den dramatiska bilfärden.

En liten fransk flicka roade sig med att gång på gång lyfta en stor (men lätt) leksaksbåt i poolen och ropade “Mama regard! Papa regard! Je suis Pippi Langstrump!”. (“Mamma titta! Pappa titta! Jag är Pippi Långstrump!”) Härligt att höra att de franska barnen är bekanta med den svenska litteraturen 🙂

Båtar som ligger och väntar i Porto
Båtar som ligger och väntar i Porto
Poolen på camping Sole e Vista
Helena i poolen på camping Sole e Vista

Prenumerera på vårt nyhetsbrev