Meny Stäng

Porto på Korsika – camping Solo e Vista

Igår kväll kom vi fram till Porto, som ligger i bukten Golfe de Porto, på Korsikas västkust. Det här området ingår i UNESCO:s världsarvslista på grund av sin fauna och flora. Staden har ett stort genuesiskt vakttorn, och från hamnen går många olika båtturer.

Camping Solo e Vista

Vi tog in på en camping som heter Sole e Vista. Det var väldigt backigt och brant, men de hade en fin pool med grym utsikt över bergen, där vi slappnade av efter den dramatiska bilfärden.

En liten fransk flicka roade sig med att gång på gång lyfta en stor (men lätt) leksaksbåt i poolen och ropade “Mama regard! Papa regard! Je suis Pippi Langstrump!”. (“Mamma titta! Pappa titta! Jag är Pippi Långstrump!”) Härligt att höra att de franska barnen är bekanta med den svenska litteraturen 🙂

Båtar som ligger och väntar i Porto
Båtar som ligger och väntar i Porto
Poolen på camping Sole e Vista
Helena i poolen på camping Sole e Vista

Förra inlägget från husbilsresan 2015: Dramatiska vägar på västra Korsika

Läs mer: Campingar och ställplatser på Korsika