Meny Stäng

Fritidsbyn Kloten i Bergslagen – vackra vyer

Annons

Fritidsbyn Kloten ligger fantastiskt vackert i Bergslagen. Vi gjorde ett besök här i helgen med husbilen, eftersom vi besökte paret som snart kommer ta över Fritidsbyn. Det blev en rundvandring på det fina området, och därefter blev det fricamping vid sjön Stora Djurlången i närheten.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Fritidsbyn Kloten i Bergslagen

Fritidsbyn Kloten är en semesteranläggning med 31 stora stugor och 14 campingplatser. Anläggningen ligger i naturvårdsområdet Malingsbo Kloten, alldeles intill den stora och vackra sjön Långvattnet. I området finns många vandringsleder och sjön bjuder verkligen in till fiske eller turer med kanot eller fritidsbåt.

Fritidsbyn Kloten

Fritidsbyn Kloten ligger vid byn Kloten i Bergslagen, cirka 20 kilometer öster om Kopparberg och 60 kilometer norr om Lindesberg.

På besök i Kloten

Vi besökte Kloten eftersom vi nyligen lärt känna Tiziana, från produktutvecklingsföretaget Stilisti. Tillsammans med företaget Pufz, vår viktigaste samarbetspartner för produkter i webbshopen, har vi anlitat Stilisti för att utveckla vårens nya produkter (alltså, detta är sååå spännande!).

Nu visade det sig att Tiziana och hennes man har en gård i Kloten och nyligen har köpt Fritidsbyn Kloten. De har inte tagit över ännu, men har redan stora planer för hur de vill bygga ut och utveckla, och till exempel bygga en ställplats för husbilar. Efter mycket prat under ett långt möte kom vi överens om att komma förbi med husbilen och kika.

Kloten

Rundvandring på Fritidsbyn Kloten

Frtitidsbyn Kloten ligger verkligen helt fantastiskt vackert. Den stora sjön ligger spegelblank och ibland kan man se en liten båt eller kanot där ute. Här och var ligger små bryggor och stränder, och runt om brer den gröna naturen ut sig, med stigar och vandringsleder.

Stugby vid Fritidsbyn Kloten

Det finns en stor stugby med 31 stugor med 5-8 bäddar. Vi fick kika in i en av dem och den såg riktigt fräsch och fin ut, med lite ”fjällstugefeeling”. Trots att stugorna redan är fina finns nu planer på hur de ska bli ännu lite mer bekväma.

Stugby vid Fritidsbyn Kloten

Camping vid Fritidsbyn Kloten

Det finns också en liten camping med 14 platser, som är populära bland säsongscampare. Det är inte svårt att förstå varför, för detta är verkligen en liten pärla med strand, båtplats och grillplats vid vattnet.

Campingen kommer förmodligen bli kvar som den är, men utöver denna finns nu planer på ställplats, små eremitstugor och kanske även andra intressanta boendeformer. Tiziana och hennes man har också många andra spännande planer för till exempel uthyrning av båtar och cyklar och olika sport- och friluftsaktiviteter. Detta har verkligen potential att bli ett fantastiskt ställe som ännu fler kan få chansen att njuta av. Övertagandet sker troligtvis vid årsskiftet så håll ögonen öppna lite längre fram!

Fricamping vid Stora Djurlången

Efter en lång härlig lunch med Tiziana och hennes man rullade vi vidare med husbilen. Det finns massor av populära fricampingställen i området och vi stannade vid sjön Stora Djurlången. Här stod vi fantatiskt fint med sjön och naturen precis intill.

Det blev inte mindre vackert när solen sänkte sig över horisonten, tvärtom. Vilken magisk kväll! Har du varit i Kloten eller någon annanstans i Bergslagen? Berätta gärna!

Fricamping vid Stora Djurlången

Prenumerera på vårt nyhetsbrev